×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

uzené

Nádivka s medvědím česnekem

Suroviny:

obyčejné rohlíky (den staré) 8 ks
mléko asi 2 dl
cibule 2 ks
jarní cibulka 2 ks
uzené maso 400 g
vinná klobása 150 g
vejce natvrdo 3 ks
čerstvý medvědí česnek 2 velké hrsti
baby špenát 2 velké hrsti
mandle (plátky, hranolky nebo nahrubo nasekané) 80 g
vejce 6 ks
kypřicí prášek 1/2 sáčku
muškátový oříšek
sůl a čerstvě namletý pepř
máslo na vymazání formy

Postup:

Rohlíky nakrájejte na menší kostičky o hraně asi 1,5–2 cm a dejte je do velké mísy. Zalijte je mlékem a promíchejte. Rohlíky by neměly být úplně namočené, spíš jen lehce zvlhlé.
Na pánvi rozehřejte trochu másla a orestujte na něm dosklovata nahrubo nakrájenou cibuli a jarní cibulku, poté přidejte na centimetrové kostičky nakrájené uzené maso a chvíli opékejte, potom vypněte oheň a směs nechte chladnout.
K rohlíkům vymačkejte ze střívka syrovou vinnou klobásu, přidejte na kostky nakrájená vařená vejce a nasekaný medvědí česnek a špenát. Také vmíchejte oloupané a nasekané mandle.
V menší misce lehce rozšlehejte syrová vajíčka, přidejte asi 1–2 lžičky soli, čerstvě namletý pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Poté zašlehejte kypřicí prášek. Vaječnou směs vlijte do velké mísy k rohlíkům, lehce promíchejte a pak pořádně promíchejte rukama, aby se směs dobře spojila.
Zapékací mísu vymažte máslem a rovnoměrně na ni naneste nádivkovou směs, nemusíte ji moc pěchovat, jen lehce zarovnat. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180 stupňů 40–45 minut, až bude povrch hezky opečený. Nádivku nechte před servírováním lehce zchladnout, aby se zpevnila.

Velikonoční nádivka: Vyzkoušejte triky našich babiček, aby byla nadýchaná a krásně vláčná

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceApetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Speciální masáž, která pomůže ke krásné pleti: Delikátní ošetření má efekt na obličejové svaly, slibuje odborníkNataša Tanská: Role Barunky v Babičce ji vynesla mezi hvězdy filmu, kvůli nemoci ale musela s hraním skončitZuzana Donutilová je tchyně snů: Sára dobře vaří a umí se postarat, vysekla poklonu krásné manželce svého synaDokonalá dáma Nelly Gaierová: Hudební talent měla operní pěvkyně v genech a potrpěla si i na bezchybný vzhledNoste satén jako slavné ženy: Iva Kubelková i Agáta Hanychová kombinují lesk s trendy krajkou, zkuste také barvy podzimuMarkéta Pekarová Adamová má po 20 letech zpátky dlouhé vlasy: Péče o účes je marnivost, kterou si teď můžu dovolit
Doporučené články
Loučíme se s diamanty. Náš krk ozdobí překvapivě luxusní doplněkMake-up must-have: Nejlepší konturky na rty, které vydrží celý den i nocKvíz: Jak dobře se orientujete (nejen) v současné literatuře?Ezoterický průvodce pro dlouhé večery: Tarot, kyvadlo a psaní deníku jako cesta k vlastnímu sebepoznáníČeská kuchyně: Uvařte tradiční vepřo-knedlo-zelo, za které sklidíte velkou chváluPotraviny pro zdravé kosti: Vítězí mák, mléčné výrobky a ryby! Jak je lépe zařadit do jídelníčku?

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra