Parfémy pro muže: Trendy mezi pánskými vůněmi

Parfémy pro muže: Trendy mezi pánskými vůněmi
Zdroj: 123rf.com

Neexistuje žádná univerzálně použitelná norma, která by definovala, jaké parfémy jsou dobré, lepší nebo dokonce nejlepší. Nejlepší pánské parfémy by měly mužům dodat sebevědomí a energii, přenést je do příjemných vzpomínek. Podívejte se, jaké jsou nejnovější trendy mezi pánskými vůněmi.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 15. 08. 2023 11:50

Nejlepší parfémy pro muže - jak si vybrat vůni pro sebe?

Nejlepší způsob, jak vybrat nejlepší parfém konkrétní osobě ne míru, je otestovat ho. Jinak mohou vybrané vonné esence vonět v lahvičce, jinak na papíře, který najdete v parfumerii a úplně jinak na oblečení a na těle. Nejlepší způsob je vyzkoušet vůni na zápěstí a dát jí třeba i pár hodin, aby se všechny tóny stihly otevřít a také působit na vaši pokožku. Jedna vůně má na dvou mužích zcela jiné působení.

Nejlepší pánský parfém se bude pomalu otevírat s dokonale složenými tóny vršku, srdce a základu. Budou vás doprovázet mnoho hodin a dokonce zůstanou na vašem oblečení nebo některých částech těla do dalšího dne. Pokud vám záleží na velkolepém efektu, vybírejte parfémy, které vydrží vonět skutečně dlouho.

Proč je správně vybraná vůně důležitá?

Vůně, stejně jako oblečení, je důležitým prvkem vytváření vaší image. Ani sebelepší pánský parfém, který se nebude hodit k vaší postavě, nebude dobrou volbou. Správná vůně je taková, která:

  • je odolná
  • vyhovuje vašemu stylu
  • zdůrazňuje vaši osobnost
  • její charakter je adekvátní situaci a počasí

Úplně jinak vypadá výběr parfémů na léto a zimu, stejně jako oblečení v těchto ročních obdobích nosíte jiné. Na podzim a v zimě se oblékáte tepleji a v létě jen zlehka. A úplně stejná pravidla platí i pro pánské parfémy.

Na jaro a léto by vůně měly být lehké, svěží, zatímco v zimě se nebojte silnějších dřevitých a orientálních vůní.

Nejoblíbenější a nejoceňovanější pánské vůně jsou často na bázi pižma, dřeva, vetiveru a kůže, ale letní vůně by měly obsahovat velké množství lehkých a svěžích vonných tónů. Nebojte se vůní citrusových plodů, květin i mořského vánku.

Trendy vůně pro letošní rok

Mladí muži jsou většinou odvážní, rádi sledují módu. Jsou dynamičtí, aktivní a hledají výzvy. Vůně, které se k nim hodí, jsou svěží, svěží a mladé. Výrobci parfémů neustále vylepšují své receptury a nabízejí stále více originálních vůní. Mladého muže jistě potěší lehké, originální a neokoukané parfémy. Možná nějaká exotika v kombinaci se svěžími citrusy nebo kompozice pikantního koření a svěžího mořského vánku. V této kategorii jsou trendy vůně Paco Rabanne 1 million, Armani Acqua di Gio, David Beckham Refined Wood a další.

Zralí muži mají naopak tendenci být klidní. Vědí, co od života chtějí, mají své zavedené návyky, mají rádi to, co znají a v čem se cítí dobře. Vůně by proto měla být taková, jakou ji mají rádi – klasická, evokující vzpomínky, stylová, mužná, elegantní, vyzrálá. Starší muži milují vůně, které jasně voní pižmem, tabákem, santalovým dřevem, pačuli nebo vanilkou. Obvykle jsou zastánci sladkých a hlubokých vonných tónů, které dodávají jejich image eleganci a styl. Mnoho výrobců parfémů stále nabízí ikonické vody z doby před několika desítkami let právě proto, že nikdy nevyjdou z módy a jsou velmi univerzální. Hodí se k nim Hugo Boss Bottled Parfum, Tom Fort Noir Extreme Parfum nebo třeba Mexx Black Man. I tyto vůně se řadí mezi trendy parfémy pro letošní rok.

Ve výčtu vůní nesmí chybět Calvin Klein Euphoria, Calvin Klein Obsession, Lacoste Essencial nebo třeba nestárnoucí klasika Old Spice či Adidas. Pokud tedy hledáte pánský parfém se skvělým potenciálem a podle letošních trendů, zvolte vodu s hlubokým a mužným aromatem. Osvědčené mohou být parfémy na bázi santalového dřeva, pižma, pačuli nebo vanilky. Taková vůně podle žen charakterizuje silného muže, který ví, co chce, a je sebevědomý. Hluboké, dřevité vůně vzbuzují fantazii, jsou jako stvořené na rande. Citrusové nebo květinové aroma si nechte na jinou příležitost.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články