Sněží! Poetický film o křehkosti mezilidských vztahů každé rodiny

Tři generace pohromadě.
Zdroj: Bontonfilm
Vanda Hybnerová ve filmu Sněží!Film Sněží! vypráví příběh jedné rodiny.Hana Vagnerová se snaží ve filmu narovnat vztahy v rodině.Tři generace pohromadě.+ 8 fotek+ 9 fotek

Sněží! je poetický film o křehkosti mezilidských vztahů a jedinečném světě uvnitř každé rodiny. Babička, matka a dvě sestry v jednom domě a na jedné zahradě.

Petra Járková
Petra Járková 22. 05. 2019 16:00

Po svatbě svého otce se Tereza se svým přítelem a sestrou vydává do domu babičky. O babičku a dům se stará jejich matka. Tereze se zdá, že v domě je všechno tak nějak ponecháno svému osudu, stejně jako babička, která z nedostatku pozornosti ztrácí přehled o realitě.

Ke smůle všech zúčastněných a celé rodiny se Tereza rozhodne v domě zůstat a postarat se o nápravu. Ne všechno ale potřebuje čerstvý vítr a opravu, a aniž by to tušila, vyčistí v rodině daleko víc než jen zašlé pavučiny.

Sněží! je film o rodině a o tom, jak moc bychom si přáli být v jejím kruhu šťastní a svobodní,“ říká režisérka Kristina Nedvědová. „Nemohoucnost lidí v rodinách spolu pořádně mluvit mě fascinuje. Lidé v rodinách kolem sebe často v tichosti krouží, mají se rádi, ale nevědí, jak si to říct a jak si pomoct. Stejně tak hrdinky Sněží!“

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články