Potrhlá rodina Novákovic! Přesně před 24 lety spustila Nova svůj první sitcom, vzpomínáte?

V seriálu nebyla o zábavné situace nouze
Zdroj: TV Nova
Seriál Nováci vysílala TV NovaV Novácích hrál Pavel Zedníček a zahrál si tam i Václav VydraV Novácích exceloval Ota Jirák a třeba i Jiří PomejeOta Jirák v Novácích+ 6 fotek+ 7 fotek

Nováci byli prvním český rodinným komediálním televizním seriálem z roku 1995. Režírovali jej Vladimír Drha a Jiří Adamec. Vysílala ho tenkrát nová televizní stanice Nova a sledovali jsme ho všichni. Zavzpomínejte s námi na tento retro sitcom, který nás bavil každý den.

Petra Járková
Petra Járková 19. 04. 2019 14:00

Seriál začala TV Nova natáčet v lednu roku 1995. Hlavním cílem kolektivu tvůrců, kteří na seriálu pracovali, bylo vytvořit seriál, který by bylo možné vysílat pět dní v týdnu – od pondělí do pátku.

V seriálu excelovaly takové herecké hvězdy jako Pavel Trávníček, Ota Jirák, Jana Paulová, Jitka Ježková nebo Filip Rajmont.

Už při natáčení první epizody měl tým scenáristů, který tvořili Ondřej Neff a Vojtěch Steklač, hotové scénáře pro více než 30 epizod. Seriál se poprvé objevil na televizní obrazovce 19. dubna 1995 a zpočátku byl vysílán pouze dvakrát týdně.

První výraznější změna nastala v červnu 1995, kdy režiséra Vladimíra Drhu vystřídal Jiří Adamec. Další změna následovala v červenci, když produkce seriálu vypustila z projektu postavu syna Martina, kterého hrál Filip Rajmont. V listopadu 1995 byla první série ukončena a začalo natáčení série druhé s novými postavami.

K tomuto pokračování psal scénáře původní scenáristický tým doplněný o Oldřicha Dudka. První série končila odjezdem původní Novákovic rodiny do Ameriky za synem Martinem, který vydělal miliony výrobou sádrových trpaslíků.

Aby předešli vykradení svého domu, pronajali jej jiné rodině, která se shodou okolností také jmenovala Nováci a o které byla následně celá druhá série, která se vysílala od 1. ledna 1996 a nakonec měla 52 epizod.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články