Tato žena plánovala žádost o ruku v Praze 2 roky. Příběh zásnubního prstenu je ale snad ještě romantičtější

Sonjin snoubenec je z linie Dumasových, do které patřil i spisovatel Alexandre Dumas.
Zdroj: Sarah Stein/Huffingtonpost.com
Když se plánování zásnub chopí autorka cestovatelského blogu, nemůže to dopadnou jinak než famózně. Sonja Lishchynki svou žádostí o ruku totálně „odrovnala“ svého dlouholetého partnera Stefana Dumase.To proto, že mu navlékla dokonalou repliku pečetního prstenu, který rodina Dumasových ztratila během imigrace do Severní Ameriky.„Možná byl prodán za vstupní poplatek nebo se prostě ztratil. Mrzí mě, že jsem nikdy nedohledal podrobnosti a nenechal vyrobit nový, než otec zemřel. Byl by rád. Líbilo by se mi to,“ řekl Stefan před lety Sonje.A protože je Sonja žena činu, rozhodla se, že nechá prsten vyrobit ona. Vrhla se do pařížských archivů i La Fondation Dumas, aby našla jakékoliv zmínky o ztraceném prstenu.+ 9 fotek+ 10 fotek

Fotka, na níž autorka cestovatelského blogu klečí při východu slunce u Karlova mostu před svým dlouholetým partnerem, obletěla svět. Na první pohled docela obyčejný romantický snímek. Když se ale z žádosti o ruku vyklube dvouletý plán se zápletkou, jež se může rovnat nejslavnějším romantickým příběhům, kýčovitost je tatam.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 04. 11. 2016 10:07

„Stefan byl šťastný a překvapený – ale zároveň překvapený nebyl, protože jsme nikdy nedělali věci tradičním způsobem,“ řekla Sonja Lishchynki serveru The Huffington Post.

Pro pořádek – Stefan Dumas patří k Sonje už několik let. Sonja stojí za cestovatelským blogem Montecristo Travels. Ano, byla to ONA, kdo 14. září tohoto roku vyslovil žádost o ruku. A ano, její partner skončil na kolenou v slzách dojetí.

Ty ovšem patřily spíš něčemu jinému než samotnému aktu. Totiž zásnubnímu prstenu.

Sarah Stein/Huffingtonpost.com

Stefan se řadí do stejné linie Dumasů jako celosvětově proslulý Alexandre Dumas, autor Tří mušketýrů nebo Hrabě Monte Christa. Když spolu Sonja se Stefanem chodili, svěřil se jí s věcí, které asi nejvíc ve svém životě lituje – totiž že před smrtí otce nenechal vyrobit nový pečetní prsten rodiny, který se ztratil během imigrace Dumasových do Severní Ameriky.

„Možná byl prodán za vstupní poplatek nebo se prostě ztratil. Mrzí mě, že jsem nikdy nedohledal podrobnosti a nenechal vyrobit nový, než otec zemřel. Byl by rád,“ řekl před lety Sonje.

A protože je Sonja žena činu, rozhodla se, že nechá prsten vyrobit ona. Vrhla se do pařížských archivů i La Fondation Dumas, aby našla jakékoliv zmínky o ztraceném prstenu. Dokonce si najala maďarského klenotníka, který byl toho času už v důchodu, aby byl prsten co možná nejautentičtější. Celý proces trval 18 měsíců.

Sarah Stein/Huffingtonpost.com

Stefanovy slzy dojetí během zásnub ale jednoduše dokázaly, že ten rok a půl stál za to. Dvojice se v Praze nachomýtla kvůli svatbě přítele. Protože cestuje hodně po světě, najala si i tentokrát fotografickou službu Flytographer, poskytující profesionální fotografy na dovolené nebo třeba líbánky.

Sonja se Stefanem si jednoho dne během pražského pobytu vstali v půl sedmé, aby pořídili co nejkrásnější snímky a vyhnuli se turistům. Se svým psem Montecristem se vydali ke Karlovu mostu, když najednou se fotografka Sarah Stein zeptala: „Vím, že dáváte přednost fotožurnalistickým snímkům, ale myslím, že pár pózovaných fotek by tu bylo super, je to v pohodě?“

Sarah Stein/Huffingtonpost.com

Během nastavování fotoaparátu Sonja zašátrala v tašce se slovy, že „Montecristo vypadá žíznivě“. Byla to ale jen záminka k tomu vytáhnout nenápadně krabičku se zhotoveným pečetním prstenem.

Snoubenci na svatbě nikdy netrvali. Vadilo jim ale, že v některých částech světa jejich soužití „na psí knížku“ neuznávali. Proto svůj názor na svatbu změnili.

Podívejte se na snímky z této pohádkové zásnubní cesty v galerii.

Zdroj: Huffington Post

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články