VIDEO: Jakub Štáfek popelářem! Jak mu to šlo?

VIDEO: Jakub Štáfek popelářem! Jak mu to šlo?
Zdroj: Pražské služby

Hvězda seriálů Vyšehrad nebo Specialisté se může pochlubit další úspěšně absolvovanou směnou u Pražských služeb. Jakub společně s parťáky Jardou a Bořkem svážel a následně separoval kovové obaly, kterých se v Praze třídí čím dál tím více. Pokud vás zajímá, jak se úspěšný herec, scénárista i režisér s touto výzvou popral a jaký poklad nalezl na třídící lince, pak určitě pokračujte ve čtení.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 08. 2019 10:00

V čem Jakubova práce spočívala tentokrát? Jako parťák řidiče svozového vozidla nejprve pomáhal svážet kovové obaly z šedých kontejnerů, jejichž počet v Praze každoročně narůstá. V první části směny tedy Jakub hlavně pomáhal upevňovat kontejnery na speciální rameno, které kovové obaly vysypává do auta, přičemž hned u prvního stanoviště se projevila jeho obrovská výhoda oproti kolegovi Jardovi. Jelikož je Jakub nejméně o dvacet centimetrů vyšší, tak na sjíždějící rameno dosáhl jako první, na což svého sice zkušenějšího, ale menšího partnera nezapomněl upozornit. 

Jakub si jízdu v popelářském autě užíval

U dalšího stanoviště jsme se pak dočkali plechovkového basketbalu a nechyběl ani přátelský spoluobčan, na kterého Jakub dohlížel, zda správně třídí. Součástí této práce jsou také samozřejmě přejezdy mezi jednotlivými kontejnery, které někdy mohou být pro velké svozové auto náročné. Jakub se nicméně nenechal ničím rozhodit, jízdu přirovnal k cestování autobusem a netradiční projížďku pro krásné Praze 6 si náležitě užíval.

Kuba našel v odpadu talisman a odnesl si ho domů

Druhá část směny se odehrávala v naší moderní třídící lince na kovy, jejíž provoz jsme zahájili letos v květnu. Po vysypání nákladu se Jakub rozloučil s kolegou Jardou, kterého v mentoringu nahradil Bořek, vedoucí třídící linky. Dvojice se pak přesunula k třídícímu pásu, kde se oddělují nežádoucí materiály. A právě tady na Jakuba čekal neuvěřitelně hodnotný poklad. Mezi projíždějícími kovy totiž našel sparťanskou helmu, což je pro fanouška fotbalové Sparty událost srovnatelná s nalezením Tutanchamonovy hrobky. Helmu si samozřejmě jako správný nálezce pokladu okamžitě přivlastnil.

Jakub si dále vyzkoušel zpracovávání železných plechovek a vrcholem celé směny byla projížďka a manipulace s ještěrkou, kdy seriálový Lavi velice zručně přesouval slisované balíky kovu, které v areálu čekají na své odběratele. Stejně jako v prvním díle tedy bylo Jakubovo působení úspěšné a my už se nemůžeme dočkat příští směny, která se bude odehrávat v ulici na Příkopě.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články