Pusinkujete svého pejska? Přestaňte, zahráváte si se zdravím

Pusinkování se psy může mít velmi nepříjemné následky.
Zdroj: Pixabay.com
Projevit lásku můžete i jinak.Pejsek tráví polovinu života očenicháváním odpadků a jiných psů.Váš věrný přítel vás má rád a rozhodně vám nechce ublížit. Buďte rozumní.Psi vás mohou nakazit například dermatofytózou, meningitidou či různými nebezpečnými parazity.+ 1 fotka

Máte svého čtyřnohého kamaráda opravdu rádi a projevujete mu svou lásku i tím, že mu dáváte polibky? Pejsek vám vždy rád takové projevy náklonnosti oplatí. Ale raději s tím přestaňte, zahráváte si se svým zdravím.

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 04. 07. 2018 10:43

Podle odborníků vám nevinné „pusinkování“ se psem může způsobit vážné zdravotní problémy. A to zejména pokud se jazykem dotkne i vašich úst.

„Nejde jen o to, co se nachází v jejich slinách. Psi tráví polovinu svého života očicháváním různých odpadků, trusu jiných psů a dalších nepěkných věcí, takže jejich čenichy jsou plné virů, bakterií a choroboplodných zárodků všeho druhu,“ vysvětluje John Oxford, emeritní profesor virologie a bakteriologie z Univerzity královny Marie v Londýně.

 

Odstrašujícím příkladem je příběh mladé Britky, na kterou její italský chrtík slinami přenesl bakterie Capnocytophaga canimorsus. Žena dostala otravu krve, postupně jí začaly selhávat vnitřní orgány a musela strávit několik týdnů na jednotce intenzivní péče.

Psi vás mohou dále nakazit například dermatofytózou, meningitidou či různými nebezpečnými parazity.

 

Takže ve svém vlastním zájmu svého pejska jen hlaďte či drbejte za ušima a líbání provozujte jen se svým partnerem.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články