Tento dům byl sestaven 3D tiskárnou za 24 hodin. Podívejte se

Cena? Bezmála 260 000 korun!
Zdroj: Apris-cor.com
Budoucnost je tady. Společnost Apis Cor sestrojila 3D tiskárnu, která dokáže postavit dům.A to za pouhých 24 hodin!V budově s rozlohou 37 metrů čtverečních nechybí vstupní hala, obývák, kuchyně a koupelna.Hlavní části – včetně zdí a obvodového pláště budovy – byly vytištěny z betonové směsi zvlášť.+ 4 fotky+ 5 fotek

S vynálezem 3D tiskárny začal svět tisknout jako o život. Pomocí ní umíme na svět přivést umělé ruce (protézy), ba dokonce ještě nenarozená mimina. Nyní se k nim přidává dům.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 06. 03. 2017 02:43

Mezinárodní společnost Apis Cor vytiskla budovu s rozlohou 37 metrů čtverečních na svém pozemku v Rusku. A to za pouhých 24 hodin!

Hlavní části – včetně zdí a obvodového pláště budovy – byly vytištěny z betonové směsi zvlášť. Následně se přimontovala okna a rozmístil nábytek.

Cena? 10 134 dolarů. Tedy bezmála 260 000 korun.

Po projití vstupní halou může návštěvník zabloudit do koupelny, obýváku či kuchyně. Střechu nad hlavou tento dům zajistí až 7 generacím. Vydrží 175 let.

„Chceme změnit pohled veřejnosti na to, že nelze postavit budovu rychle a současně zajistit její efektivitu a spolehlivost. Naším cílem je stát se největší mezinárodní stavební společností nabízející řešení problémů s ubytováním po celé zeměkouli,“ řekla Nikita Chen-yun-tai za Apis Cor.

Společnost tvrdí, že je první na světě, kdo sestavil 3D tiskárnu schopnou postavit dům.

Přitom už loni vyrostla díky 3D tiskárně budova v Číně. Prvenství ale Apis Cor drží za to, že stavbu vytiskla přímo na místě.

Jiná čínská společnost použila 3D tiskárnu ke konstrukci dvoupatrového domu. Podařilo se, ale trvalo jí to 45 dní.

Tiskárna firmy Apis Cor by mohla být řešením nejen pro všechny oběti rostoucích cen nemovitostí. Ale i těch, jejichž osobní věci nečekaně skončily na ulici... 

Zdroj: Mashable

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články