19 fotografií ukazuje, proč byla japonská města Kjóto a Tokio zvolena jako ta nejlepší na světě

Kjóto i Tokio rozhodně stojí za návštěvu.
Zdroj: Businessinsider.com
Kjóto se nalézá ve střední části největšího japonského ostrova Honšú.Mimo jiné zde můžete obdivovat kolem 1 600 krásných buddhistických chrámů......a zhruba 300 šintoistických svatyň, ve kterých jsou uloženy různé posvátné artefakty.Během II. světové války mělo Kjóto velké štěstí –  prakticky se vyhnulo bombardování.+ 15 fotek+ 16 fotek

Magazín Condé Nast Traveler nedávno vyhlásil výsledky letošního ročníku ankety Reader's Choice Awards, ve které více než 300 000 čtenářů volilo nejlepší město světa. Jak to dopadlo? První dvě ceny putují do Japonska – zvítězilo Tokio a hned v závěsu skončilo Kjóto.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 21. 11. 2016 11:29

V obou těchto městech se skvělým způsobem snoubí tradice s moderností. Historie Kjóta sahá až do roku 794, kdy ho založili obyvatelé ostrova Honšú a korejští přistěhovalci. Tehdy se ještě jmenovalo Heiankjó a bylo metropolí Japonska.

A Tokio? To se oficiálně stalo metropolí v roce 1869, kdy do něj z Kjóta přesídlil císař. Od té dob se natolik rozrostlo, že v současné době jde o vůbec nejlidnatější městskou oblast – v takzvaném Velkém Tokiu žije kolem 35 milionů obyvatel.

Výsledkem těchto historických událostí je, že Kjóto i Tokio jsou dnes naprosto fascinující, ovšem zcela odlišnými způsoby. Ostatně, prohlédněte si následující galerii a pochopíte.

Zdroj: Business Insider

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články