Japonský designér vynalezl „útulno v krabici“, které připomene cestovatelům domov kdekoliv na světě

Sada Nomadic Life pomůže cestovatelům opětovně získat vnitřní harmonii.
Zdroj: Dezeen.com
S popularitou digitálního nomádství (cestování, při němž lidé pracují online) přibývá těch, co se vydávají na několikaměsíční cesty do zahraničí.S omezeným rozpočtem se ale ne vždy podaří sehnat ubytování, v němž by se cestovatel cítil útulně a pohodlně.Pro tyto potřeby vytvořil japonský designér Gerardo Osio sadu Nomadic Life, která má cestovateli připomenout domov.V dřevěném koši najdete podložku, polštář, jídelní sadu, vázičku a svícen se stojanem na vonné svíčky. Zbytečnosti? Podle japonského designéra to nejdůležitější.+ 7 fotek+ 8 fotek

Cestovatelé s nízkým rozpočtem to znají. Ne vždycky se jim v jejich cenové kategorii podaří sehnat ubytování, v němž se cítí dobře. Někdy jejich přechodný domov tvoří jen postel a nic víc. Aby jim jejich dobrodružství zpříjemnil, vytvořil japonský designér Gerardo Osio „útulno v krabici“.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 09. 03. 2017 07:03

Nomadic Life je jednoduchá sada, která cestovateli připomene domov kdekoliv na světě.

Ukazuje, jak málo stačí k tomu, abychom se cítili dobře i tmavém a vlhkém bungalowu.

Set obsahuje mj. podložku a bavlněný polštář. S nimi si nomád odpočine, kdykoliv to bude potřebovat. Tatami je utkaná ze slámy a časem tedy zežloutne. Šedý polštář se podobá tomu, který se používá během zenové meditace.

Dezeen.com

Průmyslový designér, který vystudoval Independent University of New Leon v Mexiku, se inspiroval japonským řemeslným uměním. Několik let pobýval ve městě Kjóto. Měl tedy mnoho času, aby na sebe nechal působit tradiční náboženství. Buddhismus a šintoismus lze podle něj cítit ve všech aspektech života Japonců.

„Nomadic Life“ je tak výsledkem splynutí minimalistického designu, přírody a zenové školy.

Měděná jídelní sada, podobně jako slaměná podložka, časem změní barvu. V dřevěném koši najdete ještě vázičku a svícen se stojanem na vonné svíčky, vše ručně vytesané z modrého kamene. Zbytečné krámy? Možná to nejdůležitější. Právě tyto drobnosti pomůžou cestovateli znovunalézt vnitřní harmonii.

Dezeen.com

„Svícen je inspirován šintoistickým náboženstvím a oheň nám nejen připomíná, že bychom měli chovat respekt k přírodě, ale poskytuje nám teplo, světlo a aroma,“ řekl designér.

Tato cestovní sada má velký potenciál změnit přemýšlení cestovatelů během balení zavazadel. Není rozumnější vyřadit z batohu pár svršků a nahradit je svícnem a vonnými svíčkami? Co je důležitější – módní kousky, nebo sada, s níž se budeme i v největším nekomfortu cítit dobře? My už odpověď známe.

Zdroj: Dezeen/Konbini

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články