Vezměte děti na Lipno! Pohádkové Království lesa pod Stezkou korunami stromů otvírá své brány

Stezka je citlivě začleněna do krajiny v okolí Lipenského jezera a je unikátním doplněním Lipna
Zdroj: stezkakorunamistromu.cz
Stezka je zakončena 40 metrovou devítihrannou vyhlídkovou věží, která je unikátní svým vzhledem, a to nejen díky vzdušné architektonické formě, ale také bezbariérovým přístupem, typem a metodou výstavbyZe stezky je nádhernáý výhled na Lipno i široké okolíPod stezkou najdete úžasné Království lesaTato oáza na Šumavě je zasvěcena hrám, dovádění a zdokonalování pohybových schopností+ 6 fotek+ 7 fotek

Zažeňte jarní únavu a vydejte se s rodinou na výlet do přírody. Lipno je ideální destinace, kde můžete každý den zažít něco jiného. Získáte nejen nezapomenutelné zážitky, ale také čistou energii a radost z pohybu na čerstvém vzduchu. Skvělým tipem na začátek je návštěva zdejší Stezky korunami stromů, hned potom s dětmi navštivte Království lesa, které už tento víkend zahajuje další sezónu.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 20. 04. 2019 16:00

Už šest let se můžete procházet po lipenské Stezce korunami stromů. Vše, co se odehrává pod ní, prožijete díky novému Království lesa. Čeká vás úžasné lesní hřiště, jež nasálo nenapodobitelnou atmosféru a rukopis, který umí jen příroda. Zvlášť ta šumavská. V novém Království lesa najdete několik desítek atrakcí a herních prvků. Některé z nich vznikly přímo na míru tomuto nádhernému zákoutí šumavské přírody. Strávíte u nás hodiny zábavou, která je určena pro všechny generace.

Zábava pro všechny

Chcete zažít, co se odehrává pod zeleným kobercem, který vidíte ze Stezky korunami stromů? Hledáte místo, kde můžete s celou rodinou strávit hodiny dováděním? Láká vás stát se aspoň na chvíli součástí lesního společenství?

Nová oáza na Šumavě je zasvěcena hrám, dovádění a zdokonalování pohybových schopností. Bez ohledu na věk. Připravte si proto dostatek energie na desítky fantastických atrakcí. Můžete se zabydlet v bludišti mezi mladými stromky. Ztratit se v mraveništi. Anebo na velké trampolíně vyskočit až k větvoví vzrostlých stromů.

V Království lesa najdete dále originální lanovky, provazové sestavy, stromová městečka, prolézačky, houpačky, půvabné domečky pro děti, hrady a hradiště, kolotoče, pískoviště nebo skluzavky. Všechny herní prvky a sestavy jsou certifikované a promyšleně spojují zábavu s poznáním šumavské přírody v jejích rozmanitých podobách.

Moudrost šumavské přírody

Všechny herní prvky jsou inspirované lesem a životem v něm. Rozsáhlá lanová centra připomínají stezky zvířat, pro které je les domovem. Veverky, kuny, plchové, jezevci, lišky... Právě jejich život a pohyb inspiroval tvůrce Království lesa k tomu, abyste i vy nahlédli do tajemství skrytého v zeleni.

Naučíte se ale také rozeznávat stromy. Zjistíte, jaké vlastnosti má dřevo a jaké jsou možnosti jeho využití. Poznáte stopy jeho zvířecích obyvatel a pochopíte zákonitosti života lesního společenství. Budete si moci zahrát na originální dendrofon, vyzkoušíte hmatový chodník, nahlédnete do hmyzího hotelu nebo okusíte život v duté kládě.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články