50 dechberoucích budov, které musíte alespoň jednou za život vidět (I.)

Bordž-e Ázádí (Teherán, Írán).
Zdroj: Flickr.com/froderamone
1. Bordž-e Ázádí (Teherán, Írán).2. Mešita sultána Ahmeda (Istanbul, Turecko).3. Bradbury Building (Los Angeles, Spojené státy americké).4. Burdž Chalífa (Dubaj, Spojené arabské emiráty).+ 21 fotek+ 22 fotek

Nemají duši, neumí mluvit, jen nehybně stojí. Přesto před nimi cestovatelé padají na kolena. Jejich majestátnost, opulentnost či skryté vibrace jsou mocné – tak, že je nelze přehlížet. Tohle je 50 dechberoucích budov světa.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 15. 11. 2016 15:14

My lidé jsme mimo jiné i nadšení stavitelé. Za dobu naší existence na této planetě jsme dokázali vytvořit opravdu monumentální architektonická díla, z nichž některá přečkala dlouhé věky a nyní patří mezi nejlákavější turistické cíle.

Zajímavé jsou ovšem i mnohé moderní projekty – vědecké ústavy, knihovny, hotely, bytové domy a tak dále. Ty se sice nemohou pyšnit bohatou historií, ale tento drobný nedostatek bohatě vynahrazuje jejich design.

Server INSIDER sestavil přehled 50 staveb z celého světa, které byste alespoň jednou v životě měli vidět na vlastní oči. Fotografie prvních 25 naleznete níže.

Zdroj: INSIDER

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články