Francie, příští zastávka Bali. Jaké vzpomínky si odvezla jedna z účastnic prvního surfařského zájezdu pro ty, co jsou single?

Francie, příští zastávka Bali. Jaké vzpomínky si odvezla jedna z účastnic prvního surfařského zájezdu pro ty, co jsou single?

Jedna z nejstarších českých surfařských cestovních kanceláří u nás, Surf-Trip.cz, slaví úspěch s pobyty pro jednotlivce. Po premiéře ve Francii se tato dovolená v červnu uskuteční i na ostrově bohů Bali. Program pobytu s názvem Single Fin popisuje jedna účastnic ve Francii.

Karolína Svobodová
Karolína Svobodová 12. 02. 2020 10:58

Martino, jak se ti líbil premiérový Single Fin, který probíhal ve francouzském Hossegoru v polovině září?

Už jsou to tři měsíce po příjezdu a pořád na Single Fin vzpomínám jako na jednu z mých nejlepších dovolených. A pokud vím, tak nejsem jediná. Odvezla jsem si plno zážitků, poznala nové lidi a překonala sama sebe. Takže to můžu hodnotit jedině kladně.

Jaká byla tvá hlavní motivace se na tento surf kemp přihlásit?

V době, kdy jsem zasílala přihlášku na Single Fin, jsem byla sama a většina kamarádek zadaných nebo těhotných, takže mi bylo jasný, že pokud se budu chtít někam tenhle rok podívat, tak jedině sama. Odvahu na to jsem ale neměla. Takže když jsem narazila na Surf-trip a Single Fin, splňovalo to všechno, co jsem chtěla – zařízené ubytování, doprava, lekce na surfu, nějaký ten výlet, a hlavně plno dalších lidí, kteří jsou na tom stejně jako já a jedou single. Jinak samozřejmě mě vždycky lákalo zkusit si surfování, ale nikdy mě nenapadlo, že bych ten nápad realizovala. Proto když jsem objevila balíček na stránkách Surf-tripu, bylo rozhodnuto.

Vím, že jsi před pobytem nikoho neznala, nebála jsi se trochu?

Bála jsem se dost. Abych se přiznala, tak ještě první den v Hossegoru jsem nebyla úplně přesvědčená o tom, že to byl dobrý nápad, jet na dovolenou sama. Ale říkala jsem si, že to nějak zvládnu, týden není dlouhá doba, odbudu si to a zase se vrátím domů. Nakonec ale už druhý den, když jsem poznávala další a další lidi, jsem zjistila, že týden bude hodně krátká doba a rozhodně se mi domů chtít nebude. Navíc já nejsem úplně ten typ, co by bez problémů navazoval kontakty a bezprostředně se uměl bavit s každým, takže jsem měla obavy, že třeba nezapadnu nebo si tam s nikým nesednu. Tyhle obavy byly nakonec úplně zbytečný.

Překvapil tě pobyt, který je určen výhradně pro jednotlivce něčím?

Asi to, jak rychle jsme se všichni mezi sebou seznámili a bez problémů fungovali. Nikdo neměl problém za někým zajít a prostě se začít bavit, protože situace nás donutila a všichni jsme na tom byli stejně.

Co ty a surf? Měla jsi nějaké předchozí zkušenosti, nebo to byl tvůj úplně první surf kemp?

Moje zkušenosti se surfováním byly v podstatě nulový. Já a surf jsme hned úplný kamarádi nebyly. Po tom, co jsem hned druhý den dostala finkou do tváře a po první lekci, kdy jsem bojovala jen s tím, abych ušla ve vodě 10 m, jsem toho měla první dny plný kecky. Ale pak se vám konečně podaří postavit na prkno (sice asi jen na jednu sekundu) a všechno utrpení je zapomenuto.

A doprovodný program? Co tě nejvíce nadchlo?

Upřímně mě celkově překvapilo, že byl přichystaný doprovodný program na každý den. Byl připraven výlet do Hossegoru, Španělska, Jäger party, společné grilování, nákupy v surfařských outletech a další. Nic nebylo povinné, takže každý se zúčastnil dle nálady. Po dnu surfování, kdy jsme byli rozděleni do skupin a v podstatě se přes den víc poznávali hlavně s lidmi ve stejné skupině, tak u doprovodného programu, kterého se účastnili všichni, byla možnost se potkat a bavit zase s někým novým. Jinak u mě asi vyhrál výlet do Španělska, kdy jsme jeli do města San Sebastián a mohli si vychutnat večerní atmosféru Španělska.

Jsi ještě s někým v kontaktu?

Ani ne týden po Single Finu jsem věděla, že to nebyla jen dovolená, kde strávím týden s neznámými lidmi a po návratu se zase vše vrátí do starých kolejí, ale že jsem poznala partu lidí, kterou budu ráda vídat i do budoucna. Od pobytu uplynuly 3 měsíce a není týden, kdy bych se s někým neviděla nebo nebyla jinak v kontaktu.  Sama vidím, když se sejdeme s lidmi ze Single Finu, že i oni nadále udržují přátelství a plánují dokonce další společné dovolené.

Doporučila bys pobyt někomu? A případně komu?

Určitě bych to doporučila každému, kdo se nechce jen pořád koukat na fotky s opálenýma surfařema sjíždějící barely, ale chce si to zažít na vlastní kůži. Sice hned první den zjistíte, že ani za týden nebo 14 dní takhle frajersky vypadat na tom prkně nebudete, ale zamilujete si to.  Navíc Single Fin je podle mě super možnost pro lidi, kteří by nikdy nesebrali tolik odvahy, aby si sbalili batoh a sami někam takhle odjeli. Zároveň i těm, kteří si chtějí užít parádní dovolenou plnou zážitků, cestování a nových lidí.

Děkuji za zodpovězení pár otázek a nejtěžší otázka na závěr, kdyby si pobyt měla shrnout třemi slovy, jaké slova tě jako první napadají?

Zábava, dobrodružství, zážitek.

Související články

Další články