Jedete na prodloužený víkend a nevíte, jak vše vtěsnat do příručního zavazadla? Sbalíme za vás!

Bez čeho se v každodenním životě neobejdete?
Zdroj: Pixabay
Na prodloužený víkend se létá ve většině případů s příručním zavazadlemCo potřebujete nutně s sebou? Zamyslete se!Někdo nelétá s kufříkem, ale s víkendovou taškou podobných rozměrůDovolená není o outfitech, ale o tom, co si přivezete v srdci+ 1 fotka+ 2 fotky

Milujete léto a dovolenou už máte za sebou? Vydejte se na prodloužený víkend do jiných evropských destinací. Pokud se bojíte balení, tak už nemusíte, přinášíme několik užitečných tipů, díky kterým se vám do příručního zavazadla vejde vše podstatné.

Redaktor
Redaktor 27. 07. 2018 10:04

Pokud si říkáte, že už nemáte tolik dovolené nebo času, pak si dopřejte prodloužený víkend. Tento typ cestování je nyní velmi oblíbený, ale skrývá jednu nemilou zkušenost.

Ve většině případů se letenky na prodloužené víkendy po Evropě vztahují jen na příruční zavazadlo. Pak ale nastane ta zásadní otázka. Co si proboha mám sbalit do toho malinkého kufru?

Vše musíte mít podrobně naplánované

Balte rozhodně až na poslední chvíli, abyste znali opravdu aktuální počasí v dané destinaci pro příštích několik dní. Díky tomu si prostě nevezmete nic ve stylu „kdyby náhodou“. Podle itineráře si naplánujte outfity na konkrétní dny podle náročnosti, tím také ušetříte spoustu místa, které by vám jinak zabíraly nesmyslné kousky.

Testery se hodí

Konečně přišel ten čas, kdy využijete testery z nejrůznějších časopisů, promo akcí a hotelů. Malinké sáčky nezaberou tolik místa a navíc je nebudete muset vézt domů, takže se třeba najde i skulinka na nějaký ten dáreček z dovolené.

Promýšlejte outfity

Jak už jsme psali, své outfity naplánujte podle toho, co budete chtít podnikat. Rozhodně je ideální vrstvení. Nejenže díky tomu nebudete muset mít s sebou tolik oblečení, ale navíc to i velmi dobře vypadá. 

Zapomeňte na skládání

U příručního kufru si takový komfort jako skládání nemůžete vůbec dovolit. Potřebujete každý centimetr prostoru, proto rolujte do válečků. Ty pak pokládejte na sebe a uvidíte, kolik ušetříte místa. A oblečení nebude zmuchlané!

Informujte se o ubytování

Určitě si zjistěte v hotelu nebo penzionu, jestli poskytuje ručníky a fén. Pokud ano, jste zachráněni a do kufru se vám místo toho vejde třeba oblíbená kniha.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články