Kam na dovolenou? Ukážeme vám 5 nejkrásnějších pláží světa

Kdo by se na takováto místa nechtěl podívat?
Zdroj: zdroj: pixabay
Navagio beach, Zakynthos, ŘeckoMatira Beach, polynéský ostrov Bora BoraZáliv Maya Bay, ostrov Phi Phi Leh, ThajskoPalawan, Filipíny+ 1 fotka+ 2 fotky

Některá místa jsou opravdu rájem na zemi. Například tyto úchvatné pláže. Jestli stále nevíte, kam na dovolenou, můžete klidně sem.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 18. 04. 2018 15:48

Pláž Navagio, Zakynthos, Řecko

Jedna z nejfotografovanějších pláží Evropy. Objevuje se hojně na plakátech s řeckou tematikou. A není se čemu divit. Je opravdu nádherná. Přístupná je pouze z moře a své jméno získala po lodi, která zde v roce 1963 ztroskotala.

Matira Beach, polynéský ostrov Bora Bora

Tato nádherná pláž je také často fotografována. Naleznete zde nádherný bílý písek a milovníci potápění si také přijdou na své. V moři jsou k nalezení nádherné korály a plno roztodivných rybyček.

Zlatni rat, ostrov Brač, Chorvatsko

Chorvatsko je oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů. V Chorvatsku příliš písečných pláží nenajdete. I oblázky mají své kouzlo. Pláž Zlatni rat je považována za nejkrásnější pláž na Jadranu.

Záliv Maya Bay, ostrov Phi Phi Leh, Thajsko

Slavný záliv a pláž, kde se natáčel film Pláž s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Moře je zbarvené do takové barvy, jakou nikde jinde nenajdete. Pláže doplněné exotickým prostředím jsou tím pravým místem pro odpočinkovou dovolenou.

Palawan, Filipíny

Nádherná pláž plná zeleně a překrásných skal. Hovoří se zde až 58 jazyky, takže místo je velice multikulturní. V blízkosti se nachází i sedm nádherných velkých jezer a rezervace s exotickými zvířaty. Ráj pro každou dovolenou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články