Nejkrásnější pláže světa, které musí navštívit každý správný cestovatel

Některá místa jsou opravdu rájem na zemi.
Zdroj: Pixabay.com
Matira Beach, polynéský ostrov Bora BoraZáliv Maya Bay, ostrov Ko Phi Phi Leh, ThajskoPalawan, FilipínyPláž Navagio, Zakynthos, Řecko+ 1 fotka+ 2 fotky

Hledáte ideální místo na dovolenou? Chcete zažít exotiku nebo poznat slavné místo? Těchto 5 pláží je přímo rájem na zemi a rozhodně stojí za návštěvu. Navíc za některými nemusíte ani přes půlku světa.

Eva Jeřábková
Eva Jeřábková 17. 07. 2018 10:16

Matira Beach, polynéský ostrov Bora Bora

Kouzelná pláž s bílým pískem je na více fotografiích, než jste si doposud mysleli. Oblíbená je u milovníků potápění. V moři jsou k nalezení nádherné korály a plno roztodivných rybiček.

Záliv Maya Bay, ostrov Ko Phi Phi Leh, Thajsko

Záliv a pláž proslavil film Pláž s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Navíc moře je zbarvené do takové barvy, jakou nikde jinde nenajdete. Pokud toužíte po exotice a odpočinku, tak tato pláž je tím pravým místem pro vaši nezapomenutelnou dovolenou.

Palawan, Filipíny

Nádherná pláž plná zeleně s výhledem na mohutné skály. V blízkosti se nachází i sedm nádherných velkých jezer a rezervace s exotickými zvířaty. Hovoří se zde až 58 jazyky, žije zde 87 etnik. Skutečný ráj na zemi.

Pláž Navagio, Zakynthos, Řecko

Tuto pláž můžeme směle označit za nejfotografovanější pláž Evropy. Své jméno získala po lodi, která zde v roce 1963 ztroskotala. Objevuje se na většině fotografií s řeckou tematikou. A jakmile ji navštívíte, pochopíte hned proč. Je prostě dokonalá. Její jedinečnosti dodává i to, že je přístupná pouze z moře.

Zlatni rat, ostrov Brač, Chorvatsko

Chorvatsko je jednou z oblíbených destinací. Čech, který nebyl alespoň jednou za život v Chorvatsku, jako by nebyl Čechem. Paradoxně v Chorvatsku příliš písečných pláží nenajdete. Ale i oblázky mají své kouzlo. Pláž Zlatni rat je považována za nejkrásnější pláž na Jadranu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články