Do Brna za veganstvím, moderní umění nabídne Olomouc: 5 měst, která stojí za to navštívit

Znojmo
Zdroj: Instagram
OlomoucOlomoucBrnoBrno+ 4 fotky+ 5 fotek

Pokud se letos k moři o prázdninách nedostanete, nezoufejte. V České republice je totiž k vidění spousta krásných míst, která můžete navštívit. Koukněte na seznam našich pěti měst, kam byste měli zavítat alespoň o víkendu.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 16. 07. 2018 16:06

1. Olomouc

V moravském městě Olomouc žije téměř 100 tisíc lidí a čím dál více se do něj stěhují studenti vzhledem k tamní univerzitě. Velké množství mladých lidí pochopitelně vyhledává noční život, i proto můžete v centru narazit na nespočet restaurací a barů. Nenechte si ujít Muzeum moderního umění, Univerzitní knihovnu nebo Moravské divadlo Olomouc.

2. Brno

Brno je druhé největší město v České republice. Za návštěvu určitě stojí katedrála svatého Petra a Pavla, hrad Špilberk, brněnský orloj. Pokud chcete spatřit kus přírody, zajděte do parku Lužánky. Na večerní dýchanky je vhodný Bar, který neexistuje nebo klub Pitkin. Za předpokladu, že neholdujete masu, zaskočte do veganského bistra Forky´s, jehož pobočku naleznete i v Praze ve Veleslavínově ulici.

3. Znojmo

Holdujete vínu? Pak se vydejte do Znojma, kde ho máte na výběr víc než dost. Navštívit při tom můžete rotundu svaté Kateřiny, která je považována za národní kulturní památku. V ní můžete spatřit nástěnné malby z roku 1134. Nenechte si ujít ani Althanský, Daunův a Ugartův palác.

4. Praha

Prahu, která je právem nazývaná matkou měst, při svém výletění rozhodně nevynechejte. Neskutečné množství památek a zajímavých podniků vás dostane do kolen. Neochuďte se o Karlův most, Kampu, Rudolfinum nebo Národní divadlo. Z kaváren stojí za to Cafe Orient nebo legendární Slavie.

5. Karlovy Vary

Karlovy Vary mají rozhodně co nabídnout i kromě každoročně pořádaného filmového festivalu. Zavítat můžete do městského divadla nebo navštívit lázně, kterých je v Karlových Varech několik. Namátkou Císařské, Alžbětiny nebo Slunečné.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články