Rodinná dovolená u vody? Tyrolské moře nabízí azurovou vodu i výlety do hor

Rodinná dovolená u vody? Tyrolské moře nabízí azurovou vodu i výlety do hor
Zdroj: Unsplash.com

Achensee, největší přírodní jezero v Tyrolsku, se pyšní křišťálově čistou vodou a bílými písčitými plážemi. Okolní krajina tu nabízí desítky příležitostí, jak si užít rodinnou dovolenou se vším všudy. Na své si tu přijdou milovníci horských výletů, cyklistiky, vodních sportů i ti, kdo chtějí chytat bronz na pláži.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 07. 07. 2020 14:30

Achensee, kterému se často přezdívá Tyrolské moře, leží na půli cesty mezi Innsbruckem a Kufsteinem. Cesta autem z Prahy trvá necelých 5 hodin a pohodlně ji tak zvládnou i rodiny s nejmenšími dětmi. Přestože jedete na dovolenou jen k sousedům, nezapomeňte na cestovní pojištění na ePojisteni.cz. Sjednáte tu nejvýhodnější variantu pro celou rodinu za pár minut.

Kde se ubytovat?

Ideální místo pro ubytování je malebné městečko Pertisau ležící na břehu jezera. Přenocovat tu můžete v penzionech, pronajatém domku na farmě i přilehlých kempech s kvalitním zázemím. Útulné hotely ale najdete i na druhé straně jezera ve vesničce Maurach.

Písčité pláže v objetí hor

Celý břeh jezera Achensee je dobře přístupný a průměrná teplota vody se v létě pohybuje kolem 20 stupňů Celsia. Starší děti se tu mohou plavit po jezeře na nafukovačkách, dobrodružné povahy si naopak užijí potápění nebo kitesurfing. Ti, kdo dávají přednost povalování u vody, zase ocení písčité pláže a okolní občerstvení.

Výlety lanovkou i historickým vláčkem

Vedle koupání tu najdete celou řadu možností, jak trávit volný čas s dětmi. Z přilehlého Pertisau můžete vyrazit na plavbu lodí, projížďku historickým vláčkem po úzkokolejce nebo se nechat vyvézt lanovkou až na vrchol hory Zwölferkopf, kde vás čeká dechberoucí výhled na masiv Karwendel, krásné horské louky i restaurace s dětským hřištěm. Abyste si užili volný čas v okolí Achensee se vším všudy, kupte si v místním informačním kiosku zážitkovou kartu, se kterou budete moci neomezeně jezdit lanovkami, vlakem i lodí – pro děti do 7 let je navíc zdarma.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články