Cestování se psem: Na co nezapomenout, když berete zvířecího mazlíčka na hory

Některá psí plemena hory přímo milují.
Zdroj: Facebook
Nechali byste tohle roztomilé stvoření doma, nebo v psím hotelu?Vyrazte se psem klidně i do Alp.Malá plemena by rozhodně měla mít oblečení.S takovouhle smečkou si ale raději dovolenou rozmyslete.+ 2 fotky+ 3 fotky

Plánujete společnou dovolenou na horách se svým čtyřnohým miláčkem? Váš pes je prostě součástí rodiny, je proto pochopitelné, že byste s ním chtěli strávit i ty nejpříjemnější dny v roce a užít si společnou zimní dovolenou. Jak se však připravit, aby vše proběhlo v pořádku?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 15. 01. 2019 10:26

Dnes už se psem cestuje na hory i k moři mnoho lidí. Mít ho totiž s sebou na dovolené přináší mnohem více zábavy, než bychom možná očekávali. A má to i další výhody. Pokud budete se svým psem cestovat, nemusíte se také obávat, jak se mu daří ve psím hotelu nebo u kamarádky. Se svým chlupáčem budete neustále!

Na zvládnutí společného cestování se však musíte dobře připravit. Běžné dopravní prostředky nejsou navrženy na cestování se psem a možná budete potřebovat i speciální vybavení. Na co všechno nezapomenout? Máme pro vás několik bodů, které nesmíte rozhodně vynechat.

1) Pas, pokud jedete do zahraničí

Co rozhodně musíte mít, je pas! Pas pro vašeho psa vám vystaví veterinární lékař. Při cestování slouží pas i k prokázání povinných vakcinací, případně výsledků lékařských vyšetření. Majitelem pasu může být nejen váš pes, ale i kočička a další zvířátka.

2) Přepravka do auta

Se psem lze cestovat různým způsobem. Mnoho chovatelů však považuje právě cestování autem za nejméně omezující. Nesmíte však zapomenout na řádnou přepravku. V některých zemích by vám mohli totiž dát pěknou pokutu, a to byste určitě při dovolené nechtěli.

3) Oblíbené věci

Nezapomeňte určitě ani na oblíbené hračky a další věci vašeho čtyřnohého miláčka.

4) Když se vám zaběhne

Zvažte koupi GPS pro vašeho miláčka. Člověk nikdy neví a pes je prostě jen pes. GPS lokátor bývá připojen do speciálního obojku a pomocí aplikace v mobilu jej lze vystopovat v případě, že se vám ztratil z dohledu.

5) Utěrka nebo vlhčené ubrousky

Pokud budete s vaším psíkem cestovat v autě, připravte se na to, že chlupy budete mít prostě všude. Váš mazlík bude pravděpodobně během cesty více ve stresu, takže bude více pouštět svou srst. K tomu vám pak pomohou vlhčené ubrousky, kterými stáhnete alespoň něco ze sedačky a dalších částí auta.

6) Procházka

Co hlavně nesmíte opomenout, je dlouhá procházka před odjezdem. Vašeho psa tím unavíte, takže se mu bude i lépe spát při cestě za dobrodružstvím a hlavně vám hned při první zatáčce nepočůrá auto. Na tento bod obzvlášť nezapomeňte. Navíc s ním dělejte každé tři hodiny zastávky a opět se projděte.

7) Oblečení

V horách se váš pejsek rozhodně neobejde bez kabátku, svetru nebo jiné pokrývky. Pokud se nejedná o plemeno, které je na horské podmínky zvyklé, je lepší mít chlupáčka vždy oblečeného. Také dbejte o jeho tlapky a pořiďte vhodnou kosmetiku pro jejich ošetření.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články