Vyrazte na jarní výlet bez výmluv a bez bolesti!

Každý výlet je potřeba si užít.
Zdroj: pixabay
Každý výlet je potřeba si užít.K Nordic Walkingu potřebujete jen hole, adekvátní obuv a oblečení vhodné na delší intenzivní chůzi.Při výběru holí je pak nutné dodržovat určitá pravidla.Jelikož při chůzi dochází k zatěžování kloubů, je vhodné pravidelně užívat také potravinové doplňky, které podporují a zvyšují tvorbu kloubního kolagenu.+ 1 fotka+ 2 fotky

Krásné teplé počasí nás přímo vybízí k tomu, abychom veškerý volný čas trávili venku. Chcete-li udělat něco pro své zdraví, naplánujte si na víkend větší túru. Zapomeňte na výmluvy a prostě si užijte příjemný den plný pohybu na čerstvém vzduchu!

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 26. 06. 2018 14:01

Chůze s holemi je velmi populární

Kam vyrazíte, je již jen na vás, možností máte nespočet. Ideální je například spojit pěší výlet s kulturním zážitkem při prohlídce hradu či zámku. Pokud si ale chcete dát opravdu do těla, vyzkoušejte populární severský sport Nordic Walking (severská chůze). Jedná se o dynamickou chůzi se speciálními sportovními holemi, při které se zapojují téměř všechny svalové skupiny. Díky použití nordic walkingových holí se tak z klasické chůze stane vysoce účinný trénink celého těla.

Co potřebujete?

K Nordic Walkingu potřebujete jen hole, adekvátní obuv a oblečení vhodné na delší intenzivní chůzi. Nejvhodnější je oblečení z funkčních materiálů, to dobře odvádí pot a nebude vám v něm zima. Nesmírně důležitá je pak také volba obuvi. Boty by měly být především pohodlné, pevně držet kotník a mít hrubší vzorek podrážky.

Při výběru holí je pak nutné dodržovat určitá pravidla. Rozhodně nepoužívejte hole lyžařské nebo trekkingové, jejich konstrukce totiž neodpovídá nárokům, které jsou kladeny na Nordic Walking. Ideální jsou odpružené hole, ty totiž tlumí nárazy zatěžující především zápěstí. Hole by měly být lehké a jejich rukojeti především pohodlné.

Myslete i na své klouby

Jelikož při chůzi dochází k zatěžování kloubů, je vhodné pravidelně užívat také potravinové doplňky, které podporují a zvyšují tvorbu kloubního kolagenu. Ten je nezbytně důležitý pro pevnost chrupavek i kloubních tkání. K podpoře přirozené regenerace a komplexnímu posílení pohybového aparátu je vhodný např. Geladrink.

Jeho hlavní účinnou látkou jsou tzv. kolagenní peptidy. Ty podporují a zvyšují tvorbu kloubního kolagenu, který je nezbytně důležitý pro pevnost chrupavek a kloubních tkání. Rovněž napomáhají regeneraci ostatních tkání kloubního systému a přispívají k pohyblivosti kloubů. Jako první provedl klinické testování účinnosti kolagenních peptidů na projevy osteoartrózy prof. MUDr. Milan Adam, DrSc. Až u 75 % pacientů se po užívání kolagenních peptidů pohybové potíže výrazně zmenšily.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články