U této pláže si můžete zaplavat s rozjařenými prasátky

Když už horko nejde vydržet, smočí své štětinky v chladivém Karibském moři.
Zdroj: Blog.klm.com
Zážitková dovolená nemusí být jen o nekonečných bazénech, lekcích vaření s domorodci či potápění se žraloky. Tato pláž nabízí zcela jedinečné vyžití – dovádění s prasaty.Pig Beach se nachází na Bahamách a jak už můžete tušit, chrochtající tvorové se tu nenarodili.Kde se tu vzali, v tom nemají jasno ani místní. Jedna legenda praví, že je tu vysadila skupinka námořníků, která se plánovala vrátit a sníst je.Ať tak, či onak, prasátka a selátka jsou přítulná a v případě zájmu si s vámi zaplavou, proběhnou se a nechají pochovat.+ 7 fotek+ 8 fotek

Stejně jako pandy nebo kozy se i prasata těší v posledních letech stále větší oblibě. Nejen díky roztomilosti – podle některých teorií disponují podobnými vlastnostmi jako psi. Pokud si netroufáte je pozvat na gauč, můžete si s nimi alespoň zaskotačit. A zaplavat.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 11. 04. 2017 13:25

Na Bahamách se totiž nachází pláž, kde tito rozkošní tvorové pobíhají. A ochlazují se v Karibském moři.

Takzvaná Pig Beach (doslova „Prasečí pláž“) se táhne podél ostrova Big Major v oblasti Exuma. Ta se skládá z více než 365 ostrovů. Ideální místo pro to se ztratit, co říkáte? A tedy úniková zóna pro celebrity.

Exumě se přezdívá „hřiště pro bohaté“. Najdete v ní nespočet luxusních resortů, privátních sídel… a jednu pozoruhodnou pláž.

Klein & Hubert/Dailymail.co.uk

Koupání s prasaty neodolala řada celebrit v čele s Kourtney Kardashian nebo Amy Schumer. Kromě jiného jde o „fotogenický zážitek“, který může přinést pěkných pár desítek sledujících na Instagramu.

Ačkoliv prasátka na fotografiích turistů vypadají spokojeně, netuší, že právě dvounožec může zřejmě za jejich vymírání.

Zhruba před měsícem a půl obletěla svět zpráva, že jich na této pláži ubývá. Domov na ní nalézalo kolem 20 prasat a selat. Spolu s nimi i několik toulavých koček nebo koz.

Catppalu.com

Nejen vlastník Wayde Nixon si ale všiml, že některá zvířata chybí. Odhaduje se, že se jich teď na pláži prohání jen něco mezi sedmi a patnácti.

Nixon obviňuje návštěvníky pláže. „Právě teď narůstá počet návštěvníků, každý sem nosí jídlo a dělá si, co chce,“ řekl pro Nassau Guardian. „Přicházející lidé dávají prasatům pivo, rum, jezdí na jejich hřbetech – a další podobné věci.“

Nikdo ale důvod vymírání dosud neobjasnil. Stejně jako to, jak se prasata na pláž dostala.

Místní legenda praví, že je tu vysadila skupinka námořníků, která se plánovala vrátit a sníst je. Podle jiných teorií sem připlavala poté, co jejich loď ztroskotala v moři.

Zdroj: The Sun / The Nassau Guardian

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články