V Abú Zabí se zjevil „pavilon duchů“. Kdo v tom má prsty?

Lze se ho dotknout? Nebo jen přespříliš spekulujeme a je to úplně jednoduché?
Zdroj: Roberto Conte / Thisiscolossal.com
V Abú Zabí se zjevil „pavilon duchů“. Kdo v tom má prsty?V Abú Zabí se zjevil „pavilon duchů“. Kdo v tom má prsty?V Abú Zabí se zjevil „pavilon duchů“. Kdo v tom má prsty?V Abú Zabí se zjevil „pavilon duchů“. Kdo v tom má prsty?+ 7 fotek+ 8 fotek

Hosté královské události v Abú Zabí si museli dvakrát promnout oči, když se dostavili na místo. Kolem nich jako by se zjevilo město duchů. Podél stolů vyrostla promenáda pod opulentními oblouky. Nad nimi se vznášela kopule jako ta v Parthenónu. Nebo snad ne?

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 08. 06. 2017 14:24

Naši zesnulí předkové ale odpočívali, když na 7 000 metrech čtverečních vyrostlo monumentální město. Prsty v tom měl Edoardo Tresoldi, mistr architektonické iluze.

Italský umělec byl požádán, aby pro speciální ceremonii vytvořil obří dekorace vyrobené z drátů. Ano, to je veškeré tajemství průsvitnosti instalace.

Tedy společně s podsvícením a osvětlením shora. Právě spojení těchto dvou prvků – drátěných konstrukcí a světla – vytvořilo dokonalou iluzi vznášejících se objektů, kterých jako by se nešlo dotknout.

Instalaci zhotovoval Tresoldi tři měsíce ve spolupráci s dubajským studiem Designlab Experience. Po události se objekt rozebere na díly, které své místo najdou na univerzitních kampusech, v parcích a muzeích hlavního města Spojených arabských emirátů.

Podívejte se, co dokáže drátek a dobře namířené světlo. Můžete se tímto trikem inspirovat třeba při dekorování vašeho bytu či domu. Aby hostům pokaždé údivem spadla brada!

Zdroj: Colossal

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články