V Japonsku postavili speciální hostely pro knihomoly. Lůžka jsou zabudovaná v regálech s knihami

Book and Bed aneb knihy všude, kam se podíváš.
Zdroj: Facebook.com/Thisisinsider.com
Hostely Book a Bed jsou zatím v Japonsku dva.Jeden v Tokiu a druhý v Kjótu.Hosté zde nespí v ložnicích, ale ve speciálních kójích ukrytých v obřích knihovnách.Říká se jim „ubytovací knihkupectví“.+ 6 fotek+ 7 fotek

Kde jinde by se vášnivým čtenářům mohlo nocovat lépe než v knihovně? V zemi vycházejícího slunce se jim rozhodli tento maximální komfort zajistit – postavili hostely s lůžky přímo v regálech!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 13. 01. 2017 08:24

Hostely Book and Bed svým návštěvníkům nabízejí možnost přespat v postelích, které jsou šikovně schované v knihovnách plných knih (celkem zde naleznete kolem 5 000 japonských i anglických titulů různých žánrů).

Jeden z těchto hostelů se nachází v Tokiu a druhý v Kjótu – tedy ve městech, která byla nedávno zvolena nejlepšími na světě. Za jednu noc zaplatíte zhruba 1 000 korun, což vůbec není moc.

Částka ale může začít nebezpečně naskakovat, pokud se začtete do nějaké knihy, nedejbože hned několika najednou. A vězte, že to není vzhledem k prostředí vůbec, ale vůbec těžké. Po prohlédnutí galerie s námi jistě budete zajedno.

Zdroj: INSIDER

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články