GALERIE: Zákaz vstupu hubeňourům. Tento hotel byl postaven na míru obézním lidem

Dovolená, která mění životy lidem s nadváhou. To je The Resort.
Zdroj: The Resort/Facebook.com
GALERIE: Zákaz vstupu hubeňourům. Tento hotel byl postaven na míru obézním lidemGALERIE: Zákaz vstupu hubeňourům. Tento hotel byl postaven na míru obézním lidemGALERIE: Zákaz vstupu hubeňourům. Tento hotel byl postaven na míru obézním lidemGALERIE: Zákaz vstupu hubeňourům. Tento hotel byl postaven na míru obézním lidem+ 5 fotek+ 6 fotek

Žena s nadváhou se rozhodne pro dovolenou v exotické destinaci. Touží si odpočinout na pláži jako kdokoli jiný. Jenže pod ní praskne lehátko. Navíc musí zaplatit 150 dolarů a je nařčena za zničení majetku. Právě tato choulostivá scéna popostrčila Jamese Kinga k postavení vůbec prvního hotelu pro plus-size turisty.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 15. 12. 2017 12:57

Najdete ho na ostrove Eleuthera na Bahamách. A pokud se řadíte k lidem s nadváhou, zažijete tu dovolenou, která vám „změní život“.

Alespoň tak popisují pobyt v letovisku „The Resort“ ti, co se v něm rekreovali.

Každý detail tu je ušitý na míru lidem s nadváhou. Postele drží ocelová konstrukce, plážová lehátka udrží i 250kilovou postavu a všechny vchody mají do šířky extra centimetry navíc.

The Resort/Facebook.com

Podle zakladatele Jamese Kinga je to „jediný resort vhodný pro plus-size lidi na světě“. Za zdánlivě vzletnou frází se ale schovává mnohem víc.

Do plavek bez stresu

Obézní jedinci tu prý doslova ožívají, a to nejen fyzicky. Poprvé v životě si mohou dovolenou skutečně užít. Beze studu a pocitu odsouzení, když se převlečou do plavek.

„Dopad, který má resort na tyto lidi, je natolik ohromující proto, že se všichni z nich najednou začali cítit pohodlně – někteří poprvé ve svém životě,“ uvedl pro server CNN.

„Otevřeli se tak, jak byste nevěřili. Lidé, kteří se nikdy neprocházeli po pláži, protože se tolik styděli, urazí denně míli nebo dvě po písku a skáčou do bazénu. Jsou psychicky v pohodě, uvolnění a schopní být neuvěřitelně aktivní.“

The Resort/Facebook.com

Budování resortu nebylo snadné. A překvapilo majitele tam, kde to tak úplně nečekal.

„Myslel jsem si, že největší výzvou bude hledání vhodné nemovitosti – a ačkoliv to výzva byla, nebylo to to hlavní,“ uvedl King.

„Najít všechno příslušenství a vybavení byla ta nejtěžší část. Cokoli, co by se přizpůsobilo resortu pro plus-size lidi – to prostě neexistovalo.“

Narazil hned při volbě postelí – jiné než nemocniční, které by člověka s nadváhou udržely, na trhu nebyly. „Po nějaké době jsme [s manželkou] zjistili, že převážná většina lidí s velkou nadváhou spí doma na matracích na zemi.“

The Resort/Facebook.com

Být obézní je v pořádku?

Po měsících průzkumu trhu a hledání řešení rozjel James King v roce 2015 své podnikání naostro. Zpočátku se hotelu tolik nedařilo.

Nyní se může pochlubit plnou obsazeností až do jara 2018. The Resort se také nedávno objevil v dokumentu na britském kanálu ITV.

Hotel má 24 pokojů, šestidenní pobyt startuje na 16 400 dolarech včetně třech jídel denně. Můžete si tu zarezervovat soukromou pláž. Ale pouze ve skupině a jen pro sebe – abyste cítili maximální komfort.

The Resort/Facebook.com

Jak to ale bývá, s každým úspěšným byznysem se vyrojí kritika. Ta se nevyhnula ani The Resortu – prezentuje prý obezitu jako něco, co je v pořádku.

To ale popřeli samotní hosté. Servírované jídlo prý zahrnuje mnoho ovoce a místní mořské plody a podporuje zdravý životní styl.

Zakladatel James King rovněž nastavil maximální hmotnost ubytovaných kvůli 18metrovému převýšení nemovitosti vůči pláži. Avšak dodal, že to nebere jako dogma. Ve svém resortu ubytoval i hosty s hmotností nad 220 kilo, protože byli „neskutečně fit“ nebo jim výšlap do schodů nedělal problém.

The Resort/Facebook.com

S rezervacemi pokojů se roztrhl pytel, o dovolenkové ubytování na míru mají lidé s plus-size velikostí zájem. I proto nechce James King zůstat u jediného resortu.

Už na příští rok chystá výstavbu podobného ubytovacího zařízení na nedalekém ostrově Cat Island.

Podívejte se na obrázky hotelu i momentky hostů v galerii:

Zdroj: CNN

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články