Na něco jsme zapomněli: na hausbóty! 6 kouzelných domků na vodě, které změní váš pohled na možnosti ubytování v zahraničí

Soukromí a romantika. V hausbótu se nebudete muset potkávat s dalšími ubytovanými turisty.
Zdroj: Airbnb.com

Hledáme-li ubytování v zahraničí, mnohdy vybíráme mezi hotely, hostely či pokoji k pronájmu na sítích jako Airbnb. Na jednu možnost ale zapomínáme – totiž na hausbóty. A stejně jako v případě stromových domků se ochuzujeme o jednu z nejkouzelnější forem noclehu. Mrkněte na 6 útulných hausbótů, které změní váš pohled na možnosti ubytování v zahraničí.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 18. 10. 2017 13:40

1. Stylový hausbót u Eiffelovky (Paříž, Ile-de-France, Francie)

Airbnb.com

Mnoho z nás má Paříž zafixovanou jako romantické město (ano, mluvím především o ženách). Jistě na našem vnímání zapracovaly lepší či horší romantické komedie, určité kouzlo ale Paříži rozhodně nechybí. A ubytování v tomto hausbótu ho podtrhuje.

Nejen díky exkluzivnímu výhledu na Eiffelovku, kterou můžete obdivovat z přilehlé terasy. Hausbót je zařízen v boho-chic stylu a jeho interiér je takřka vitrínou umění. Jako bonus má příjemného hostitele, který své návštěvníky vítá s lahví dobrého vína v ruce. Alespoň to uvedli spokojení hosté, kterých je dle hodnocení téměř 100 procent.

Maximální počet hostů: 2

Cena za noc: 5 301 Kč

Webové stránky

***

2. Retro člun z roku 1908 (Sausalito, Kalifornie, USA)

Airbnb.com

„Vítejte na palubě našeho jedinečného člunu! Píše se rok 1908 a náš interiér se pyšní vysoce aktuálním interiérem ze zakázkového týkového dřeva. Okouzlí vás bronzová kulatá okénka, stejně jako výhled na dechberoucí Richardsonský záliv. Nebo majestátní vzrostlé kopce jej lemující. A když je obemkne mlha, což je zde více než obvyklé, to si pak připadáte jako v tajuplných pohádkových končinách!“

Tak by mohlo znít představení tohoto retro hausbótu. Ale i tisíckrát jinak. Nabízí totiž mnohem víc, jako třeba snadný přístup ke slavnému mostu Golden Gate. Nachází se jen pět kilometrů odsud.

Maximální počet hostů: 3

Cena za noc: 3 197 Kč

Webové stránky

***

3. Nadčasový hausbót pro všechny, co touží po klidu (Charleston, USA)

Airbnb.com

Až budete mít všeho po krk, rezervujte si tento hausbót kotvící v Seabreeze Marina. Naleznete tu mír i hluboké propojení s přírodou. I když přemluvit se k procházce venku nebude jednoduché – hausbót prošel úžasnou renovací. Za pozornost stojí zejména gurmetská volba i použití barev, které se proměňují od podlahy po strop. Tento hausbót se mimochodem objevil ve známé americké reality show Tiny House Hunting, tak ho rezervujte dostatečně předem.

Maximální počet hostů: 3

Cena za noc: 4 706 Kč

Webové stránky

***

4. Hausbót pro milovníky skandinávského designu (Amsterdam, Nizozemsko)

Airbnb.com

„Toulali jste se Amsterdamem, dívali se na všechny ty hausbóty kotvící v kanálech a pomysleli si ,kdo v nich asi bydlí?‘ No, odpověď je ,vy‘,“ napsal cestovatelský portál Traveller. Není co dodat. Snad jen, že si v něm užijí všichni milovníci designu. Nebo ti, co pronikají do tajů „hygge“ .

„Hygge“ označuje komplexní životní styl, který má dovést nejen Dány, jeho ústřední vyznavače, ke šťastnému životu. Jeho filozofii spoluutváří i typický bytový design, založený na jemné paletě barev i přírodních (a příjemných) materiálech. To vše splňuje tento stylový hausbót do puntíku. Hledejte ho na řece Amstel.

Maximální počet hostů: 2

Cena za noc: 10 061 Kč

Webové stránky

***

5. Dřevěný hausbót „na konci světa“ (Jihoafrická republika)

Airbnb.com

Nachází se nedaleko nejjižnějšího místa Afriky, odkud ostříží zraky uvidí vody Indického i Atlantského oceánu. Proto ta slova o konci světa. Zatímco mívá toto připodobnění obvykle negativní zabarvení, v případě Knysna Houseboat Myrtle je to pravý opak. Pokud skutečně toužíte uniknout evropskému bzukotu, čeká tento malebný dřevěný hausbót v laguně Knysna na vás.

Maximální počet hostů: 4

Cena za noc: 2 098 Kč

Webové stránky

***

6. Noc na hladině v srdci Londýna (Londýn, Velká Británie)

Airbnb.com

Odsud vám bradavický expres neujede. Útulný hausbót se totiž nachází co by kamenem dohodil od nádraží King‘s Croos s legendárním filmovým nástupištěm 9 ¾.

Mnohem rozumnější, než se rozebíhat proti zdi mezi nástupištěm 9 a 10, ale bude návštěva historické pasáže The Angel v části Islington, kde najdete i budovu, jež se stala předlohou pro britskou verzi hry Monopoly. Nebo procházka do oblasti alternativní kultury Camden. Tento hausbót nabízí cenově přijatelné ubytování pro tři osoby v centru Londýna.

Maximální počet hostů: 3

Cena za noc: 2 684 Kč

Webové stránky

Zdroj: PureWow

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články