5 nejkrásnějších cest, které můžete podniknout vlakem

Několikadenní jízda vlakem není právě levná, ale stojí to za to!
Zdroj: Flickr.com/Purewow.com
1. Jízda Ghanem  (Afghan Express) napříč Austrálií. Uvidíte zelené kopce Adelaide, projedete se tropy u města Darwin a tak dále. Nezapomeňte ale také občas vystoupit – kvůli prohlídce dolů Coober Pedy či letu helikoptérou nad národními parky Kakadu či Nitmiluk se to vyplatí. Cena: 60 000 korun, délka trvání: dva dny.2. Jízda Glacier Expressem přes švýcarské Alpy. Okouzlující vesničky, hrady a samozřejmě spousta sněhem pokrytých horských vrcholků, včetně legendárního Matternhornu. Co víc si přát? Cena: 4 500 korun, délka trvání: 8 hodin.3. Chcete se projet vlakem Kanadou? Společnost Rocky Mountaineer to zařídí. A vybrat si můžete rovnou z pěti tras – z Vancouveru do Whistleru nebo tu z Banffu do Jasperu. Čekají vás dechberoucí výhledy na severskou přírodu. Cena: 50 000k korun, délka trvání: dva dny.4. Jízda legendárním Orient Expressem (Paříž, Budapešť, Bukurešť, Istanbul). Tato projížďka je vzpomínkou na celý život. Slavný Orient Express vyráží jen jednou ročně a během šesti dnů nabídne očím pasažérů nesčetně romantických scenérií. Díky skvělému jídlu, pití a živé hudbě rychle ztratíte přehled o čase. Cena: 230 000 korun, délka trvání: šest dnů.+ 1 fotka+ 2 fotky

Patříte-li ke skalním příznivcům filmů o Harrym Potterovi, jistě si vzpomenete na bradavický expres, jak pročesává dechberoucí krajinu. Šlo o parní lokomotivu The Jacobite projíždějící skotskou vysočinou. Tip na výlet tímto vlakem v naší galerii nenajdete, je ale důkazem neskutečné romantiky, kterou cestování vlakem může mít.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 31. 10. 2016 15:47

Jízda vlakem má své nezaměnitelné kouzlo. Jen si to představte – sedíte v pohodlném kupé, vychutnáváte si šampaňské a za okny pomalu ubíhá nádherná krajina…

Ano, tento způsob cestování je velmi pomalý. Ale právě o to jde. Umožní vám totiž obdivovat spoustu úžasných věcí (zasněžené horské hřebeny, hluboké lesy, průzračná jezera, malebná městečka..), které byste v jiném dopravním prostředku s největší pravděpodobností minuli bez povšimnutí.

Jediné, co musíte udělat, je vybrat si tu správnou trasu – například jednu z těch, jejichž přehled sestavil server PureWow. 

Zdroj: PureWow

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články