Tip na jarní výlet: Děti jedou retro motoráčkem, tátové za pivem

Užijte si prohlídku Pivovaru Velké Popovice.
Zdroj: Kozel expres
Užijte si prohlídku Pivovaru Velké Popovice.Užijte si prohlídku Pivovaru Velké Popovice.Užijte si prohlídku Pivovaru Velké Popovice.Užijte si prohlídku Pivovaru Velké Popovice.+ 15 fotek+ 16 fotek

Hledáte tip na víkendový výlet? Vezměte děti a vyrazte retro motoráčkem do Velkých Popovic. Tam si na své přijdou hlavně tatínci, protože budou mít šanci nejen ochutnat vychlazené pivečko, ale naučit se ho i správně načepovat.

Petra Járková
Petra Járková 11. 04. 2019 14:00

Od 6. dubna do konce září každou sobotu na svou trasu vyrazí Kozel expres – motorový vůz řady 810 v retro nátěru 80. let vyjede v 10:20 z pražského Hlavního nádraží a doveze vás v 11:18 přímo do Velkých Popovic.

Společně s průvodcem pak zamíříte za poznáním pozoruhodného příběhu pivovaru, jehož historie se píše již od roku 1874 a je spojena s významným rodem průmyslníků Ringhofferových.

Během prohlídky se dozvíte mnoho zajímavého z minulosti i současnosti pivovaru, zjistíte, jak a z čeho se vaří poctivé velkopopovické pivo a sami si jej vyzkoušíte načepovat, uvidíte stáčírnu lahví a sudů, expozici pivních obalů a na závěr pozdravíte živého maskota pivovaru kozla Oldu.

Na zpáteční cestu se Kozel expres vydá v 14:40 a do hlavního města se vrátíte v 15:32. Zpáteční jízdenka stojí 430 Kč a zahrnuje prohlídku pivovaru s krátkou školou čepování piva. A pokud si dáte v Kozlovně u pivovaru oběd, můžete si k němu dopřát jedno velké pivo zdarma.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články