Startuje 32. ročník filmového festivalu Finále Plzeň: Cina s Vančurou nabídnou maraton seriálu MOST! i legendárního Pata s Matem

Honza Cina a Petr Vančura provedou celým festivalem.
Zdroj: Instagram
Slavíme český film!Honza Cina je talentovaný mladý herec a moderátor.Honza Cina a Petr Vančura provedou celým festivalem.Pro nejmenší je připravena spousta atrakcí.+ 14 fotek+ 15 fotek

32. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli a pod taktovkou známých moderátorů, nabídne program pro celou rodinu.

Petra Járková
Petra Járková 10. 04. 2019 16:00

Vedle filmových projekcí pro dospělé uvede velký sál v Měšťanské besedě v sobotu 13. dubna od 11 hodin pro nejmenší diváky celovečerní pohádku Čertí brko. V neděli ve stejnou hodinu se mohou děti těšit na oblíbené postavičky v pohádce Pat a Mat znovu v akci.

Pro rodiče dětí starších tří let je ve společenském sále v Měšťanské besedě připraven i dětský koutek. Denně od 10 do 18 hodin, a to bezplatně. Pokud tedy vyrazíte s celou rodinou, můžete si naplno vychutnat festivalovou atmosféru i zhlédnout filmy, zatímco si děti hrají.

Festival Finále Plzeň nabídne během šestidenního programu divákům celkem 124 projekcí, filmy v 5 soutěžních a 10 nesoutěžních sekcích, doprovodné koncerty, autorská čtení a mimo jiné také třeba venkovní silent kino s maratony nových seriálů České televize Most! a Zkáza Dejvického divadla. Zahajovacím filmem festivalu bude ve čtvrtek 11. dubna od 19.30 cestopisný dokument Cesta jako žádná ze sta Lukáše Sochy a Tomáše Vaňourka, kteří se rozhodli vydat po stopách legend Jiřího Hanzelky a plzeňského rodáka Miroslava Zikmunda, který letos oslavil 100. narozeniny, na jejich slavnou euroasijskou cestu.

Průvodci festivalem a moderátory zahajovacího i finálového večera budou herci Jan CinaPetr Vančura, kteří jsou rovněž hlavními tvářemi festivalové kampaně. Finále bude letos hostit jako již tradičně Měšťanská beseda, dále DEPO2015, Anděl Music Bar, Café RegnerMōōVEMENT a Kopeckého sady. Pro rychlejší pohyb mezi festivalovými stanovišti mohou návštěvníci využít půjčovnu kol před Besedou, kterou zajistí Kolem Plzně.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články