Pohádkové prohlídky na zámku Sychrov: S Pyšnou princeznou bude historie děti bavit

Pohádkové prohlídky jsou populární
Zdroj: Státní zámek Sychrov
Pohádkové prohlídky jsou populárníLetos se vaše děti mohou těšit na Pyšnou princeznuNa zámku se pravidelně pořádají i různé akce, například setkání amerických automobilových veteránů Populární jsou i zde pořádané velikonoční trhy+ 5 fotek+ 6 fotek

Další sezóna českých hradů a zámků pomalu začíná, řada z nich už otevřela návštěvníkům své brány. Pro děti však dlouhé nudné prohlídky plné nezáživných řečí o historii příliš atraktivní nejsou. Proto už několik let přicházejí na zámku Sychrov s pohádkovými prohlídkami, které vtáhnou do děje i ty nejmenší návštěvníky.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 07. 04. 2019 12:00

Víte, že pohádka může být i interaktivní zábavou? Při sledování televize to asi nejde, v kině také ne, v divadle snad, ale na zámku rozhodně! Nejspíš i proto jsou pohádkové prohlídky na zámku Sychrov mezi dětmi tolik oblíbené. Zúčastnit se jich ale samozřejmě mohou i dospělí.

Sychrovské pohádkové prohlídky nejsou žádnou novinkou, mají již svoji tradici. První se uskutečnily už v prosinci 2002 a od té doby nejpohádkovější zámek Libereckého kraje pravidelně ožívá nějakým pohádkovým příběhem.

V minulých letech to byl třeba příběh Zlatovlásky, kterou si Jiřík vyslouží pro svého pana krále nebo pohádka Princezna a loupežník. Letos se můžete těšit na známou pohádku Pyšná princezna. Jestli opravdu zvítězí dobro nad zlem, jak to má ve správné pohádce být, se dozvíte přímo na zámku.

Zámek se objevil i v mnoha známých pohádkách

Novogotický zámek znají milovníci českých filmových pohádek velmi dobře, protože si v několika z nich zahrál - například ve Zlatovlásce či Nesmrtelné tetě. A skutečně, někdejší rezidence rodu Rohanů se zevnitř i zvenčí blýská pohádkovou nádherou. Zámecké interiéry jsou vybavené bohatou řezbářskou výzdobou, původním nábytkem, obrazy a dalšími doplňky.

Na Sychrově zkrátka získáte dokonalou představu, jak se bohaté šlechtické rodině žilo na venkovském sídle ve druhé polovině 19. století. Raritou je sbírka 240 portrétů, která je považovaná za největší kolekci francouzského portrétního umění ve střední Evropě. Kromě několika prohlídkových okruhů zámek nabízí noční prohlídky, ukázky historického sokolnictví, koncerty a speciální pohádkovou expozici pro děti.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články