Čtyřletí sourozenci Kamsi a Kachi mají každý jinou barvu pleti. Věřili byste, že to jsou dvojčata?

Čtyřletí sourozenci Kamsi a Kachi mají každý jinou barvu pleti. Věřili byste, že to jsou dvojčata?
Zdroj: black_n_white_twins / Instagram

Když na svět přijdou dvojčátka, tak se tak nějak automaticky očekává, že si budou podobná. Tím spíš, když jsou jednovaječná. U dvojvaječných se rysy sourozenců často liší, ovšem to, co se přihodilo v Kanadě, je opravdu ojedinělým případem. Rodičům se totiž narodila dvojčata s odlišnou barvou pleti.

Kateřina Sobolová
Kateřina Sobolová 25. 05. 2020 11:25

Když Judith Nwokocha v roce 2016 porodila svá očekávaná dvojčata, byla v mírném šoku. Myslela si totiž, že jí zdravotní sestra podala špatné dítě. Že se zkrátka spletla. Vždyť každé z dětí, které společně vyrůstaly v děloze, mělo jinou barvu pleti. Ale žádná chyba se nestala.

Zázrak přírody

Šance, že se narodí dvoubarevná dvojčata, existuje s pravděpodobností 500:1. Příroda však dokáže divy. Kanadská dvojčátka se od sebe sice vzhledem zcela liší, přesto je spojuje velmi silné pouto.

Holčička Kachi se narodila s okulocutánním albinismem typu 2. Tento stav je dědičný a člověk u něj neprodukuje dostatečné množství pigmentu. V tomto případě je nedostatek pigmentu nejviditelnější na kůži, očích a vlasech.

Kachi je naštěstí zcela zdravá holčička, rodiče pouze musí dávat pozor na její kůži, která je citlivější ke slunečním paprskům. Kvůli slabšímu zraku také musí nosit brýle, jinak ale žádné omezení nemá.

Stejně krásná, jako každý jiný

Matka dvojčat Judith je původem z Nigérie, se svou rodinou ale žije v Kanadě, kde se živí jako fotografka. Každodenní dobrodružství jejích milovaných dětí Kamsiho a Kachi má proto dokonale zmapované.

Spousta lidí však na první pohled tomu, že jsou sourozenci doopravdy dvojčaty, nevěří. I proto je Judith tolik fotí a své dceři se snaží dokázat, že je stejně krásná, jako kdokoliv jiný.

Sama říká, že jsou pro ni obě děti požehnáním. I když čtyřletá dvojčata vypadají velmi odlišně, tak si jsou v mnoha ohledech hodně podobná a jejich pouto je den co den silnější. Jejich společná cesta jim tak určitě pomůže překonat veškeré starosti, které je v životě čekají.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články