Jak vybrat tu nejpohodlnější deku do dětského kočárku a postýlky

Jak vybrat tu nejpohodlnější deku do dětského kočárku a postýlky
Zdroj: shutterstock.com

Malé děti prospí velkou část dne. V kočárku i v postýlce je měkká deka jejich ochráncem před zimou a zlými sny. Měla by být kvalitní, hebká, jemná a vhodná pro citlivou dětskou pokožku.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 31. 05. 2021 12:56

Termoregulační systém miminek

V průběhu těhotenství se teplota miminka uvnitř těla maminky pohybuje kolem 37.7 °C. Novorozeňata si proto ještě neumí regulovat teplotu sama. Aby vaše miminko nebylo podchlazené nebo naopak přehřáté, musíte mu poskytnout veškerý potřebný komfort. Jak? Například pomocí zavinovačky, hnízdečka nebo heboučké deky.

Deka podle ročního období

Deku a dětské povlečení do kočárku i postýlky vybírejte podle ročního období. Na zimu volte silnější a více hřejivý materiál. Na léto vám bude stačit lehká a prodyšná látka.

Materiál citlivý k dětské pokožce

Deka pro miminka by měla být především měkká, hebká, jemná na dotek a citlivá k dětské pokožce. Při výběru vhodné deky zkontrolujte, jestli se dá prát v pračce. Ideálním materiálem je flanel, mikroflanel, fleece a bavlna. Deka by také neměla mít žádné třásně, mašle nebo zipy, které by miminko mohly během spánku poškrábat.

Velikost deky podle věku dítěte

Na velikosti záleží. Do kočárku se vám bude hodit menší deka, která nebude přesahovat přes okraj. Do postýlky nebo jako podložku na hraní volte raději deku o větších rozměrech.

Tlumené barvy pro sladké sny

Barvy deky by měly být tlumenější, aby nerušily klidný spánek miminka. Větším dětem se budou líbit veselejší barvy. Především, pokud deku používáte jako podložku na hraní.

Certifkát Oeko-Tex® Standard 100

Dětský textil by měl splňovat ty nejpřísnější požadavky na kvalitu. Při nákupu dek pro miminka pátrejte po certifikátu Oeko-Tex Standard 100. Co to znamená? Při výrobě těchto látek nebyla použita žádná chemická barviva a díky němu jsou použité materiály vhodné i pro citlivou pokožku miminek.

Praní a péče o dětské deky

Dbejte na správnou údržbu povlečení i dek. Bavlnu perte minimálně na 60 °C. Tím odstraníte všechny případné bakterie a roztoče které se mohou v dětské postýlce přirozeně vyskytnout.

Veškerý dětský bytový textil pro miminka a děti najdete na webu Goldea.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články