Máte doma bordeláře? Naučte své dítě pořádku

Máte doma bordeláře? Naučte své dítě pořádku
Zdroj: Freepik.com

Také se doma neustále dohadujete s malým bordelářem? Místo toho, abyste za svého potomka pořád uklízela vy, můžete ho už od nízkého věku některé věci naučit zvládat samostatně. Jak ho naučíte pořádku snadno a rychle? Přečtěte si naše tipy.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 16. 07. 2020 10:00

Nepořádek v dětském pokoji vyvolává v domácnosti jen zbytečné konflikty. Vy na to ale můžete jít lépe. Naučte své dítě smyslu pro úklid snadno a rychle a ještě ke všemu zábavně a hravě.

Staňte se dítěti příkladem

Pokud po svém dítěti něco chcete, měli byste mu sami jít příkladem. Pečlivě po sobě uklízejte a dítěti ukazujte jak. Udělejte z uklízení něco, co vás baví. Dítě tak motivujete, aby začalo být samo pořádkumilovné.

Jděte na to hravě

Dítěti uklizený pokoj, kde všechny věci mají vlastní přidělené místo, může přinést pocit klidu a bezpečí. Zkuste na to jít zábavně a vymyslete pro úklid hru, která dítě bude zároveň bavit. Můžete na to jít třeba tak, že podlaha je řeka plná lávy, která mu jinak nenávratně pohltí všechny věci a hračky, které zůstanou na zemi. Zachránit je může jedině tak, když je pečlivě roztřídí do šuplíků a poliček. Váš potomek získá motivaci si vše pečlivě uložit.

Když nic nezabírá, zkuste oblíbené písničky

Pokud je vaše dítě i nadále nepořádné a v pokoji se stále nic k lepšímu nemění, jděte na to pomocí hry s jeho oblíbenými písničkami. Pusťte mu k uklízení hudbu a řekněte, že smí přestat až ve chvíli, kdy postupně zahrají dvě jeho předem určené oblíbené písně.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články