Prázdniny startují: Čím potěšit školáka za pěkné vysvědčení?

Prázdniny startují: Čím potěšit školáka za pěkné vysvědčení?
Zdroj: Pixabay

Školáci již dostali vysvědčení a začla jim nejoblíbenější část roku - prázdniny! Letošní školní rok pro ně nebyl vůbec snadný, především jeho závěr, kdy většina z nich nevěděla, zda se do školy vůbec vrátí. O to víc si zaslouží za vysvědčení nějaké pěkný dárek, výlet nebo zážitek. Přinášíme vám tipy na ty nejlepší z nich.

Speciální projekt
Speciální projekt 22. 06. 2020 11:51

Prázdniny pomalu startují. Navíc už s vysvědčením v ruce! Mějme však tentokrát na paměti, že druhé pololetí bylo pro děti složité a ne každý školák se s online výukou sžil dobře. Buďme proto chápaví a rádi, že to nejhorší je snad za námi, a pojďme si úžívat krásné léto s rodinou.

Pokud se vaše dítě snažilo, ať už přineslo samé jedničky, nebo ne, rozhodně by si zasloužilo kromě pochvaly i nějakou drobnost či cestu za dobrodružstvím.

Cesta do pravěku

Které dítě by nemilovalo dinosaury? Pokud je na tom stejně i to vaše, vezměte ho na putování po druhohorách do DinoParku na pražské Harfě.  Vaše děti si užijí modely dinosaurů v životních velikostech, dekorace druhohorní přírody nebo dětské paleontologické hřiště s ukrytou kostrou pravěkého tvora. V ceně vstupenky je i 4D kino, které bude pro malé milovníky těchto pravěkých tvorů dokonalým zážitkem. Dospělí jistě ocení mlhostromy pro osvěžení v letních měsících. Zkrátka a dobře, čeká vás spousta zábavným atrakcí a překvapení pro celou rodinu.

Zažijte svět iluzí

Muzeum fantastických iluzí Pavla Kožíška je úžasné místo pro děti a dospělé, kde nebudete věřit vlastním očím! Svým provedením je zcela originální a odlišné od všeho, co bylo dosud nejen v České republice k vidění. Vyzkoušejte kouzelnou židli nebo magickou místnost, která vás promění v trpaslíka nebo obra. Nechte se kouzelníkem vystřelit z děla nebo levitovat ve vzduchu. Vaše hlava se náhle ocitne na stole nebo si na vás pochutná King Kong. Slavný alchymista Edward Kelley vás kouzlem uvězní ve své středověké laboratoři a dinosaurus si vás ve svých pařátech odnese do hnízda.

Vezměte je do dětského ráje

Hamleys

Třetím pražským tipem nemůže být nic jiného než dětský ráj jménem Hamleys. Svět plný hraček a her, ale také senzačních atrakcí, které si vaše děti zamilují. Kromě nádherného benátského kolotoče, na kterém se mohou svézt, je čeká laser game nebo zrcadlové bludiště. Pohltí je i virtuální realita, valit oči budou na obrovskou výstavu českých památek postavených z LEGA a dech ztratí při prohlídce motýlího domu ve spodním patře Hamleys. O obrovském výběru hraček, sladkostí, kreativních potřeb a všech dalších vychytávek dětského světa netřeba mluvit.

Zážitek pro milovníky hudby

GASK

Pokud se rozhodnete zavítat mimo hlavní město, pak by vaše cesta měla směřovat do Kutné Hory. Zahrady GASK totiž 28.6. od 17 hodin přivítají zpěvačku Lenku Dusilovou. Šestinásobná držitelka výroční hudební ceny Anděl patří mezi nejvýraznější osobnosti současné hudby a již po několik desetiletí na sebe strhává pozornost nezaměnitelným hudebním i vokálním projevem. V zahradách GASK Lenka Dusilová vystoupí v rámci samostatného sólo koncertu, diváci uslyší například ukázky z nově připravovaného alba s názvem Řeka, ale i starší skladby. Pokud tedy máte vy a vaše děti rádi české melodické písničky, nenechte si tuto akci rozhodně ujít. GASK navíc nabízí spoustu dalších zajímavých výstav a kulturních zážitků, takže si vybere opravdu každý.

Ochrana letních přátelství

Svět minerálů

O prázdninách většinou děti potkávají kamarády, se kterými se pak v slzách loučí. Někdy ale takové letní přátelství vydrží na celý život. Seznámit se pomůže vašim dětem růženín, který je kamenem lásky a přátelství. Učí děti trpělivosti a ohleduplnosti. Snáze se s ním odpouští křivdy a pomáhá projevovat ryzí city. Takový náramek z růženínu ze Světa minerálů udělá radost nejedné školačce, a když navíc uslyší, jaká tajemná moc se v něm skrývá, nesundá ho z ruky.

Stylový set s lahví na cesty

Waterdrop

Nová limitovaná řada watedrop®VIBE je připravena pro letní měsíce, a proto k ní symbolicky patří oranžová. Ta vyvolává pocit radosti a nadšení. Přesně takové pocity se vás zmocní při každém doušku lahodného nápoje právě z této láhve. Pro děti vyberte nerezové provedení, pro sebe láhev z borosilikátového skla. K ní je k dispozici i nová osvěžující příchuť. Ponořte se do perfektní harmonie sladké mochyně v kombinaci s osvěžující mátou a rozmarýnem . Můžete si být jisti, že díky této dobrotě bude vaše léto plné nicnedělání a blaha.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články