Ester Janečková je od padesáti babičkou: Vnuk Vincent je nerozbitný pohodář, ráda ho hlídá i moje třináctiletá dcera

Ester Janečková je babičkou: Třináctiletá dcera Sára se o mého vnoučka Vincenta sama stará
Zdroj: Se souhlasem Martiny Pipkové Loudové
Moderátorka Ester Janečková na archivním snímku se svou dcerou Sárou.Z moderátorky pořadu Pošta pro tebe už je babička.Ester Janečková napravila v pořadu Pošta pro tebe mnoho rodinných příběhů.Takhle dnes vypadá třináctiletá dcera Ester Janečkové, Sára.+ 11 fotek+ 12 fotek

Moderátorka Ester Janečková (51) se před jedenácti měsíci stala babičkou vnuka Vincenta od svého nejstaršího syna Kryštofa (28). Jak prozradila v rozhovoru pro Lifee, největší péči se mu dostává od její nejmladší dcery Sáry (13). Jaké emoce v ní miminko vyvolává? Plánuje jako správná babička svému vnoučkovi vařit? A jak vzpomíná na své vlastní babičky?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 04. 2024 12:00

Moderátorka Ester Janečková (51) se babičkou stala v květnu minulého roku a vnoučka Vincenta zatím hlídá velice nárazově. "Můj syn s jeho partnerkou jsou v přístupu k Vincentovi nesmírně free. Na jednu stranu si říkám, že už bych chtěla mít nějaký ten pravidelný režim, na druhou stranu oni jsou v tom velmi v pohodě a šťastní, Vincent je s nimi zrovna tak," krčí rameny sympatická moderátorka pořadu Pošta pro tebe. "Přesto, že jsem jim včera volala, kdy tento týden můžu hlídat, tak mi před hodinou volali, jestli by mi Vincenta nemohli dát. Nevadí mi to, jsem flexibilní babička, ale jsou samozřejmě okamžiky, kdy to nejde," posteskla si Ester v našem rozhovoru.

Moderátorka Ester Janečková je babičkou

Moderátorka Pošty pro tebe si pochvaluje, jak bezproblémovou povahu její vnouček má. "Vincent je opravdu miminko pro začátečníky. Nezažila jsem podobně pohodové a veselé dítě, které je zároveň velmi bystré. Je to hrozný pohodář, takže si to s ním všichni užíváme," říká Ester Janečková o rodinném přírůstku.

"Dost často se do hlídání zapojuje také můj muž, ale mnohem více hlídá moje nejmladší dcera, třináctiletá Sára, která Vincenta zbožňuje a už ho zvládne pohlídat sama. Vincent je opravdu skvělý a prakticky nerozbitný," naznačuje Ester, že vnouček se má doma jako v bavlnce. Sama je trojnásobnou mámou, mimo syna Kryštofa a dcery Sáry má ještě prostředního syna Cyrila (25). Jaké emoce v ní tedy novopečené miminko vyvolává? "Je to zvláštní v tom, že Sára je stále ještě dítě, je jí třináct, a není to tak dlouho, kdy jsem podobně chovala já ji."

Vnuk Vincent si zatím vystačí s kašičkami a zeleninou

Moderátorka tvrdí, že právě díky neustálé přítomnosti dětí v domě se v jejím denním rytmu prakticky nic nezměnilo. "Jsem stále ještě maminkou, která pravidelně vaří. Vařím ráda a prakticky každý den vařím teplé večeře, protože mi to přijde jako fajn okamžik, u kterého se všichni sejdeme," vysvětluje Ester, která si rodinu hýčká zdravými recepty. "Není to tak, že bych trávila hodiny v kuchyni. Baví mě rychlé recepty, ale ráda také experimentuji. Mám výhodu, že v pořadu Sama doma vaříme, takže tak sbírám inspiraci," pochvaluje si Ester.

Vnoučka zatím rozmazlovat domácími buchtami nemusí. "Co se týká Vincenta, tam je to zatím dost jednoduché, protože mu teprve bude jedenáct měsíců. Jsou to zatím kašičky nebo zelenina. Když opravdu nestíháme, dají se pořídit i dobré předchystané pokrmy," přiznává bez okolků pracovně vytížená babička Ester. "Jako vařící babička se začnu projevovat později, ale počítám s tím."

Za babičkami jsem jezdila na Českou Sibiř a do zahradnictví

S novým životním obdobím pochopitelně přicházejí také vzpomínky na babičky samotné Ester Janečkové. "Bohužel jedna z mých babiček zemřela, když mi bylo dvanáct let a to pro mě byla obrovská ztráta, přestože to byla moje nevlastní babička. Byla to maminka od táty mých sester, ale měly jsme se moc rády a já jsem s ní trávila hodně času," vzpomíná Ester Janečková na své vlastní dětství. "Bydlela mezi Jizerkami a Krkonošemi, kde měli obrovské zahradnictví," dodává Ester, která tak vyrůstala obklopená květinami a divokou přírodou.

"Druhá babička bydlela v Miličíně, mezi Benešovem a Táborem – Česká Sibiř, Jižní Čechy – tam jsem také byla moc ráda, měla jsem tam partu kamarádů," vzpomíná dnes Ester Janečková s nostalgií v hlase. "Ale tahle babička měla vnoučat hodně a chtěla, abychom k ní jezdili s rodiči, proto jsem tam nebývala tak často a na tak dlouhou dobu," říká závěrem moderátorka, která v pořadu Pošta pro tebe napravila mnoho českých rodin.

Na aktuální fotografii třináctileté dcery Ester Janečkové, Sáry, a také jejich archivní snímky se můžete podívat v naší fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články