Slavné babičky a vnoučátka: Freimanová (67) má malou zooložku, Gavriely (44) by vnučku vychovávala jinak než dcera

Slavné babičky a vnoučátka: Freimanová (67) má malou zooložku, Gavriely (44) by vnučku vychovávala jinak než dcera
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Herečka Veronika Freimanová nedávno ve společnosti ukázala vnučku Ellu, která se tiskla k mámě Tereze Brabcové.Ella chodí s babičkou ráda do divadla.Do divadla chodí také vnučky herečky Jany Švandové, které má od syna Huberta.Nejmladší vnouček se Janě Švandové narodil v roce 2021.+ 7 fotek+ 8 fotek

Herečka Veronika Freimanová se nedávno ve společnosti poprvé objevila v doprovodu své pětileté vnučky Elly. O svých vnoučatech ovšem v rozhovoru pro Lifee.cz promluvila také herečka Jana Švandová, která je dokonce čtyřnásobnou babičkou. Pozadu nezůstávají ani Martina Gavriely nebo Lucie Benešová, která naznačila, jak se s rolí dědečka vypořádal její manžel Tomáš Matonoha.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 06. 2023 12:00

Málokdo by tipoval, že spokojenou babičkou už je také kavárnice a podnikatelka Anife Ismet Hassan Vyskočilová (49). Tříletou vnučkou Lauru Vivienne ji obdařil syn Harry. „Vnučka je po mně. Lidé si velmi často myslí, že je to moje dcera, ale já s hrdostí odpovídám, že je to dcera mého syna,” vypráví Anife magazínu Extra.

„U vlastního dítěte si člověk uvědomí, že mnoho věcí nestihl. Všechno, co jsem nedala synovi, nyní předávám vnučce,“ říká šikovná kavárnice, která se raduje z toho, že už má v otázce dětí splněno a může se naplno věnovat práci. Jsem šťastná, že nemám v tomto věku dítě jako mé vrstevnice. Pohladím si svou holčičku, večer ji předám mamince a je klid,” směje se Anife, která se stala babičkou v podobném věku jako moderátorka Martina Gavriely.

Veronika Freimanová (67) má odbornici na zoo

Hvězda seriálu ZOO, Veronika Freimanová, se před pěti lety stala babičkou. Vnučka Ella jí dělá radost a kromě procházek po Praze nebo návštěv zoologické zahrady s babičkou ráda chodí do divadla. "Moje vnučka má to štěstí a já tu smůlu, že dědeček z druhé strany, tatínek od mého zetě, pracuje v pražské zoo. Ona je tam díky tomu skutečně pečená vařená, takže já už pro ni nemám co objevovat. Řekla bych dokonce, že z ní roste opravdu zkušená chovatelka," prozradila před časem Lifee.cz.

Z Elly dost možná roste další umělkyně. "Ella chodí často a ráda do divadla. A miluje hry „jako“. Ráda utíká do světa fantazie," vypráví oblíbená herečka. Své dceři Tereze Brabcové ovšem do výchovy nemluví. "Do její výchovy se snažím nemluvit, ale někdy „poradím“. S láskou," dodává Veronika, která se z nové role těší. "Nesrovnávám, nejde to. Role babičky je daleko lepší."

Jana Švandová (75) s vnoučaty omládla

Herečka Jana Švandová je čtyřnásobnou babičkou, přičemž nejstaršímu vnukovi je patnáct let a nejmladšímu teprve dva. Díky natáčení seriálu Sex O'clock se Jana Švandová dívá na svět současných puberťáků trochu jinak. „Pomohlo mi to porozumět vnoučatům, to ano, ale já jim rozumím,“ zamýšlí se. Za jedinou bariéru se tak dá považovat ta jazyková. Současní puberťáci mají slovník plný výrazů, kterým dospělý člověk jen stěží rozumí – slůvka jako flexit (ve slangovém slovníku znamená chlubit se, dělat na někoho dojem) nebo felák (felit znamená trávit čas s přáteli) dnes znají jen ti, kteří se v komunitě dospívajících denně pohybují. Často se musím zeptat, co která slovíčka znamenají, nebo si to na sítích sama najdu. Ale není to tak hrozné,“ uzavírá herečka se smíchem.

Jana Paulová (68) má vnučku zvláštního jména

V červenci to budou dva roky, co se herečka Jana Paulová stala babičkou, když dcera Anežka přivedla na svět holčičku. Jak Lifee.cz prozradila, její jméno je skutečným klenotem. "Jmenuje se Allegra Jana. Má britského tatínka a její jméno znamená šťastná nebo také veselá a radostná. To druhé jméno prý dostala po mně," vysvětlovala v našem rozhovoru herečka, která s vnučkou tráví tolik času, kolik jen může.

Martina Gavriely (44) je mladou babičkou

Bývalá moderátorka Martina Gavriely se před více než rokem stala babičkou, když její dcera Jessica (21) přivedla na svět holčičku Olivii Rose. Gavriely přitom stále vychovává syna Leeho (4), kterého má s hudebníkem Marcusem Tranem (37). V otázce výchovy vnučky se ovšem s dcerou neshodne.

"Ona, tím, jak je mladá, jede Montessori výchovu. Já nejsem ani za Montessori, ani za mlácení dětí. Vyznávám zlatý střed. Myslím, že dítěti by se nějaké hranice ukázat měly, protože jinak vám přeroste přes hlavu," zamýšlela se Gavriely v našem rozhovoru. "Nevyznávám volnou výchovu, protože vidím takové děti v zahraničí a to je strašné, nemůžete s nimi nikam jít. My doma děti nemlátíme, ale vysvětlujeme – napomeneme dvakrát, třikrát a potom se to prostě musí udělat. Když to dítě ani potom neudělá, je čoro moro," dodává zkušeně energická mladá babička.

Hlídání vnučky je podle ní velký stres. "Já jsem ze všeho hrozně vycukaná. Jessie je třeba na telefonu a já s hrůzou pozoruji, jak Oliva někam leze. Jessie je naprosto v klidu: ,Však klid, mámo, ona to umí.‘ Ona ji zná a ví, co od ní čekat a že bude v pořádku," vysvětluje Martina, která se o vnučku permanentně bojí. "Vzpomínám si, že jsem byla úplně stejná jako ona. Teď vidím všechny ty rozsekané hlavy a děsí mě, co se stane," dodává bývalá moderátorka.

Lucie Benešová (48) pozoruje změnu svého manžela

Servírka Róza ze seriálu Slunečná, herečka Lucie Benešová, se před rokem stala babičkou, když její dcera Sára (22) přivedla na svět holčičku Melánii. Rozrůstající se rodinou je herečka nadšená a jak říká v našem rozhovoru, kvůli ní se také rozhodla vlastními silami postavit chalupu v Jizerských horách.

"Zatím nejsem v situaci, kdy bych měla jako správná babička více volna. Jsem sice aktivní babička, ale o to je to zase pestřejší – s námi, jako s aktivními prarodiči, toho vnučka uvidí mnohem víc. Ale máte pravdu, rozrůstáme se, a to je jeden z důvodů, proč se ta chalupa staví," vysvětluje herečka v našem rozhovoru.

Radí své dceři, jak vnučku vychovávat? "Myslím, že se to nesetkává se zájmem, když starší radí mladým. Ale rady, které se týkají technických věcí, ty dávám ráda. Třeba, jak se dělají příkrmy, protože teď jsme začali přikrmovat," vysvětlovala nám před časem. "Jinak si myslím, že každá maminka dobře ví, jak to má dělat, a každá má svůj režim a svůj řád. Pokud jedno dítě chodí spát v sedm a druhé v jedenáct večer, tak je to v pořádku, pokud si za tím maminka stojí," říká herečka, která se musela postarat hned o čtyři děti, proto má zkušeností dostatek.

Jistou změnou ovšem prý prošel také její manžel, herec Tomáš Matonoha. "Tomáš je hrozně rád, když jsou v domě děti a je jich hodně. Pro chlapy nejsou tolik zajímavá malá miminka, která jenom leží, ale jakmile začne malá běhat, tak budou určitě řádit spolu. Na to se Tomáš hodně těší a hodně to prožívá. Už by si přál také u našich dalších potomků, aby měly děti," přeje si spokojená babička.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články