Spokojená babička Jana Paulová: Jsem věčný pochybovač, léto chci strávit s vnučkou Allegrou Janou

Spokojená babička Jana Paulová: Jsem věčný pochybovač, léto chci strávit s vnučkou Allegrou Janou
Zdroj: Herminapress
S kolegou Pavlem Zedníčkem je Jana Paulová velká kamarádka - není divu. Za sebou mají několik úspěšných divadelních her.Jejich představení Bez předsudků se hraje neskutečných 18 let a nedávno spolu absolvovali reprízu číslo 500.Pavel Zedníček s Janou Paulovou zde hrají dvojici přátel, které okolnosti přinutí přespat spolu neplánovaně v motelu.Během této noci pochopitelně probírají vše, co muže a ženy zajímá na opačném pohlaví.+ 6 fotek+ 7 fotek

Jana Paulová (67) se přesně před rokem stala babičkou, když dcera Anežka přivedla na svět holčičku Allegru Janu. V rozhovoru pro Lifee.cz herečka prozradila, že v létě plánuje být hlavně s rodinou a milovanou vnučkou, která po ní také dostala jméno.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 07. 2022 08:00

Jana Paulová momentálně účinkuje na letní scéně Divadla Kalich, kde úspěšně odehrála 500. reprízu oblíbeného představení Bez předsudků. Exceluje v ní se svým hereckým partnerem Pavlem ZedníčkemBěhem těch pěti stovek repríz jsme s Pavlem v součtu strávili v posteli 41 dní a nocí, a to před zraky zhruba 220 tisíc diváků,“ směje se herečka.

V rozhovoru pro Lifee.cz dodává, že nebylo dne, kdy by o sobě nepochybovala. Jsem věčný pochybovač. Smysl té naší herecké profese mě k tomu někdy dohání. Možná to bylo mnohem intenzivnější dříve," přemítá Paulová. Teď, co dělám komedie, už své povolání tolik nezpochybňuji. Díky tomu, že umím lidi rozesmát, si říkám: ,Asi to opravdu k něčemu bude.' Je to pro mě zároveň velká terapie. Když jsem dříve dělala vážná představení, hodně jsem o sobě pochybovala," nechala se slyšet Jana.

Právě jste odehrála 500. reprízu představení Bez předsudků. Co nového těch 18 let intenzivního hraní přineslo?

Abychom s Pavlem Zedníčkem takové představení mohli hrát, musejí tam být chvíle, které vznikají přímo ten večer. Časem nás třeba některé vtipy přestávají bavit, takže je nahrazujeme jinými. Máme diváky, kteří chodí opakovaně, protože se těší, co nového jim zase připravíme.

Stalo se něco nečekaného také v tento večer?

Ano, dnes se takové situace vyvinuly samy, protože nám odpadly mikroporty a hrozilo, že to celé zastavíme. Proto jsem se dnes ptala, jestli někdo nemá sponku, která to nakonec celé zachránila - díky jedné divačce. Občas se tedy stává, že některé vtipné situace vymýšlejí sami diváci. Nikdy jsme si neřekli:  „Pojď, tohle uděláme, to bude legrace!" Během těch pěti stovek repríz jsme v součtu s Pavlem Zedníčkem strávili v posteli 41 dní a nocí, a to před zraky zhruba 220 tisíc diváků.

Představení je o vztazích mezi muži a ženami. Za těch 18 let se ve společnosti tohle téma hodně posunulo. Vnímáte to podobně?

Jsem ten typ, který je herečkou až od sedmi hodin od večera. Teprve, když přijdu před lidi. Přiznám se, že přes den o tom moc nepřemýšlím. Hodně vnímám publikum a komunikace s lidmi je pro mě nesmírně důležitá - napadá mě v těch chvílích, čím asi právě mohou žít a co je zajímá.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jana Paulová (@paulova.jana)

Vyvinul se za tu dobu také váš vztah s Pavlem Zedníčkem?

Víc ve vztahu k panu Zedníčkovi neřeším, rozhodně na pódiu nejsme příliš osobní. Jako parťáci na sebe ale hodně slyšíme. Aktuálně se nacházíme ve fázi hledání další hry, do které se pustit. Nedávno jsem měla premiéru nové divadelní hry s Vaškem Vydrou Nikdy není pozdě. Většina našich her má už na kontě více než sto repríz, a proto člověk musí najít takovou, která ho bude bavit dlouho. Zároveň by v ní měla být ukrytá možnost, že se může časem vyvíjet.

Jste velmi aktivní na sociálních sítích, na Instagramu. Komunikujete skrze tento kanál se svými fanynkami?

Ano, divačky mi často píšou tak krásné věci, až se stydím všechny ty smajlíky používat. Občas jsem z toho až v rozpacích, lidé jsou na mě moc hodní. Byla bych moc ráda, kdybych je nezklamala. Je to moc hezké, když někdo napíše, že se celý večer smál a že mu to změnilo chemii. Stává se totiž, že lidé přijdou do divadla naštvaní, ale odcházejí s úsměvem. To je úžasné a dává to smysl všemu, co děláme. Jsem totiž věčný pochybovač.

Vypadáte skvěle, vitálně a určitě ne jako člověk, který by o sobě pochyboval.

Smysl naší herecké profese mě k tomu někdy dohání. Možná to bylo mnohem intenzivnější dříve. Teď, co dělám komedie, už tohle povolání tolik nezpochybňuji. Díky tomu, že umím lidi rozesmát, si říkám: „Asi to opravdu k něčemu bude." Je to pro mě zároveň velká terapie. Když jsem dříve dělala vážná představení, tak jsem o sobě hodně pochybovala.

Co hezkého vás čeká v létě? Před rokem jste se stala babičkou.

Odehraji zde ještě 23. srpna komedii Lady Oskar, 26. srpna hru Ani spolu, ani bez sebe a 31. srpna letošní novinku Nikdy není pozdě. Nicméně ano, plánuji také odjet na prázdniny a být s dcerou Anežkou, malou vnučkou, zetěm a manželem. Budeme hezky všichni pohromadě. Říká se: "Řekni bohům své plány a oni se ti vysmějí." Doufám proto, že to všechno klapne, protože bych si moc ráda odpočinula a moc se na vnučku těším.

Jaká vaše vnučka je?

Jmenuje se Allegra Jana. Má britského tatínka a její jméno znamená šťastná nebo také veselá a radostná. To druhé jméno prý dostala po mně.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články