Martha Issová ve Zkáze Dejvického divadla: Ve skutečnosti jsem labilnější, propadám ezoterickým vědám a nemám smysl pro humor

S kolegyněmi z Dejvického divadla.
Zdroj: Instagram
S kolegyněmi z Dejvického divadla.Martha Issová ve Zkáze Dejvického divadla: Ve skutečnosti jsem labilnější, propadám ezoterickým vědám a nemám smysl pro humorAnsábl Dejvického divadla.Má vysněná role je Ivan Trojan. Věřím, že bych ho zvládla dobře a diváci by byli spokojeni, říká Martha.+ 6 fotek+ 7 fotek

Sedmatřicetiletá Martha Issová bezesporu patří k nejtalentovanějším a také k nejvytíženějším českým herečkám. Vidět ji můžete na filmovém plátně, televizní obrazovce, ale působí také v několika pražských divadlech. V tom Dejvickém, s jehož souborem teď budete mít šanci seznámit se prostřednictvím šestidílného seriálu České televize s názvem Zkáza Dejvického divadla, dokonce už od roku 2005.

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 03. 03. 2019 08:00

Vybavíte si moment, kdy jste poprvé slyšela od M. Krobota a O. Hübla, že chystají televizní seriál o Dejvickém divadle? Jaká byla vaše reakce?

To si vybavuji přesně! Bylo to 16. března 2016 v 19:05 v Dejvickém divadle před představením Spříznění volbou. Nejdřív jsem byla překvapena a nedovedla si to představit, ale kolegyně Babčáková měla jako vždy po ruce tarotové karty, které vyložila a pak jsme byly, s kolegyněmi Krobotovou a Holcovou, okamžitě nadšeny, protože vyšla karta Slunce, což je, jak všichni víme, karta úspěchů a radosti ze života. Později jsem si sama doma hodila I-ťing a i zde byla odpověď velmi pozitivní.

Je jiné zkoušení pro divadelní představení a pro natáčení televizního seriálu?

Byla to stejně těžká, namáhavá práce, kdy člověk dojde až na dřeň svých psychických i fyzických možností, na kterou jsme v Dejvickém divadle zvyklí a ze které neslevíme, ať už děláme cokoliv. Co by bylo opravdovou zkázou Dejvického divadla? Nejspíš to, kdybychom se začali brát natolik vážně, že bychom měli pocit, že má o nás vzniknout například seriál!

Jak se liší seriálová Martha Issová od té skutečné?

Mirek s Ondřejem byli ke mně velmi laskaví, takže jsem v seriálu vykreslena jako vyrovnanější, sympatičtější, chytřejší, láskyplnější a roztomilejší osobnost, než je tomu v reálném životě. Ve skutečnosti jsem mnohem víc labilní, náchylnější k tomu propadat různým ezoterickým vědám, nemám tak silnou vůli, vztah ke kolektivu a smysl pro humor. Snad jen, že ve skutečnosti mám trochu delší nohy.

V seriálu hrajete sama sebe, ale kdybyste si musela vybrat někoho ze svých kolegů, koho byste si ráda zahrála?

Má vysněná role je Ivan Trojan. Věřím, že bych ho zvládla dobře a diváci by byli spokojeni. Líbila by se mi i Klára Melíšková, ale vzhledem k tomu, že Jaroslav Plesl je někdy lepší Melíšková než Melíšková, moc šancí si nedávám.

Dejvické divadlo je fenomén. Asi se vás neustále v rozhovorech ptají, čím to je. Znáte odpověď?

Ano, tuto otázku jsem již dostala mnohokrát a mnohokrát se na ni pokoušela odpovědět. A myslím, že jsem na to přišla! Bohužel už si vůbec nevzpomínám, co jsem to říkala... Opravdu nevím... Ne... Nemůžu si vzpomenout... Skutečně ne... Ani za boha... Vůbec si to nepamatuji... Omlouvám se...

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články