Drzá Berta z Dva a půl chlapa: Když umírala, kvůli covidu se s ní manžel nemohl rozloučit

Drzá Berta z Dva a půl chlapa: Když umírala, kvůli covidu se s ní manžel nemohl rozloučit
Zdroj: se souhlasem Nova 2

Herečka Conchata Ferrellová si získala srdce diváků v mnoha rolích, ale jedna byla ta nej… Na Bertu z Dva a půl chlapa prostě nezapomeneme. Conchata se narodila 28. března 1943 a dnes by slavila 78. narozeniny. Bohužel vloni v říjnu podlehla problémům po prodělaném infarktu...

Zdeňka Nezbedová
Zdeňka Nezbedová 28. 03. 2021 08:00

Jméno herečky Conchaty Ferrellové pravděpodobně zná téměř každý milovník amerických filmů a seriálů, ale pokud náhodou ne, tak si rozhodně vzpomene na drzou Bertu ze seriálu Dva a půl chlapa, který vysílá Nova 2. Právě tahle víc než svérázná uklízečka (to slovo se ale před Bertou nesmělo vyslovit) si získala srdce nejen svých chlebodárců, ale i diváků. Bez ní by seriál nebyl tím, čím dodnes je.

Neskutečná Berta

Jen Berta mohla se svým zaměstnavatelem, ať už to byl Charlie (Charlie Sheen), nebo Walden (Aston Kutcher), mluvit, jak chtěla. Kdo mohl vědět, jestli její narážky na vězeňské zkušenosti náhodou nejsou pravdivé, a co potom? A tak si mohla dovolit i sdělení, které by nám v práci asi prošlo jen těžko: „Mimochodem, v pondělí mě očekávejte trochu později.“ Na Waldenův dotaz, kdy tedy přijde, pak s přehledem odpověděla: „Ve středu.“ Tenhle moment mluví za vše...

Touha po divadle

Jaká ale byla herečka, která se dokázala do Berty tak dokonale převtělit? Conchata se narodila v Charlestonu v Západní Virginii. Zpočátku se nezdálo, že by se měla stát herečkou, vystudovala totiž historii. Jenomže touha po divadle byla silnější, a tak se vydala do hereckých kurzů.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený RIX (@rix702)

Dva a půl chlapa

Poprvé se v televizi objevila v seriálu Hot L Baltimore, kde si zahrála prostitutku April, ale na opravdový úspěch čekala téměř dvacet let. V roce 2003 konečně přichází jako Berta, za kterou byla dvakrát nominována na cenu Emmy. Kdo by si ale myslel, že se jí podařilo do role vžít tak dobře, protože i v reálném životě byla Bertě podobná, velmi by se mýlil. O jejím dobrém srdci, inteligenci a ochotě kdykoliv pomoci mluvil i sám Charlie Sheen, který po jejím boku prožil při natáčení opravdu mnoho a mnoho hodin.

Klidný život bez skandálů

Dlouholetým partnerem Conchaty Ferrellové a poté i manželem byl vynikající zvukař Arnie Anderson, který vedle praxe přednášel o své práci i na univerzitě. Měli spolu dceru Samantu, která ale žije mimo záři reflektorů. Jak jednou herečka prozradila, svého muže si v roce 1985 vzala vlastně až na přání jejich tehdy tříleté dcery. Vdávala se tak ve svých 38 letech. Kromě Samanty byly v rodině ještě dívky, které do manželství přivedl Arnie z předchozího vztahu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Conchata Ferrell (@conchataferell)

Smutný konec

Conchata Ferellová hrála doslova desítky divadelních a filmových, respektive televizních rolí, ale jen jedna byla nejslavnější a také nejvýnosnější. Britský deník The Sun odhadoval, že po sobě zanechala jmění v hodnotě 7 milionů dolarů a za velkou část z toho vděčí Bertě z Dva a půl chlapa.

Když 12. října 2020 podlehla ve věku 77 let komplikacím po infarktu, bylo to o to smutnější, že její manžel Arnie Anderson s ní nemohl trávit poslední chvíle natolik, jak by si oba přáli. Opatření kvůli pandemii covidu-19 jim to neumožnila.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Conchata Ferrell

Imbd.com: Conchata Ferrell

Thesun.co.uk: Who was Conchata Ferrell’s husband Arnie Anderson and did they have children?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články