Doktor pro zvláštní případy: Suchá komedie anglického střihu s Pazderkovou a Vydrou v hlavních rolích

Doktor pro zvláštní případy je český film s Václavem Vydrou v hlavní roli.
Zdroj: Česká televize
Doktor pro zvláštní případy je český film s Václavem Vydrou v hlavní roli.Profesor Alexandr Hronek ztratil zaměstnání na gymnáziu, které se změnilo na školu marketingu.S oborem, kterým je filozofie, literatura a latina, se ve výukovém programu tohoto ústavu nemá šanci uplatnit.Nastoupí jako vychovatel do věznice. Se svými latinskými citáty a nemoderními názory na morálku se mezi feťáky, bigamisty, násilníky, ruské mafiány a další „hrdiny" světa za mřížemi dost výrazně nehodí.+ 5 fotek+ 6 fotek

Hlavní postavou filmu je ovdovělý středoškolský profesor Alexandr Hronek v podání Václava Vydry, který ve středním věku ztratil práci. Vzhledem k tomu, že jinou v oboru nemůže najít, začne pracovat jako jako vychovatel ve vězení.

Petra Járková
Petra Járková 18. 02. 2020 16:00

Šokující nové zaměstnání ve vězení a živelná Iva Pazderková postaví konzervativnímu Václavu Vydrovi život na hlavu. Práce v tomto prostředí, které má svou vlastní morálku a hierarchii vztahů, je pro bývalého profesora šokující. On sám se chová důstojně, seriózně a mluví spisovným jazykem, což zní ve věznici jako cizí jazyk. Mezi trestanci tak působí jako exot.

Exot za mřížemi

Se svými latinskými citáty a nemoderními názory na morálku se mezi feťáky, bigamisty, násilníky, ruské mafiány a další „hrdiny" světa za mřížemi dost výrazně nehodí. Nezapadá ale ani mezi své kolegy. Větší či menší střety se stupňují a nabalují na sebe sérii nedorozumění, pletich a násilností. Nakonec se mu však pod kůži dostane někdo, kdo zahýbá s jeho citovým životem. Cestu si najde i k existencím, které do té doby vnímal možná víc jako literární než reálné postavy.

Problémy s dcerou

Hlavní hrdina má také dospělou dceru, která překonává pocity vlastní méněcennosti. Otec ji zásobuje útěšnými radami, jež se rovněž víc ztotožňují s teorií než se skutečnou životní praxí. Nic ale není černobílé a Alexandr Hronek není takový otloukánek a mimoň, jak se na první pohled zdá.

Chyba ve filmu

Harmonie Zaoralová alias Iva Pazderková jezdí ve filmu červenou fábií s RZ 2T2 4766. Řada 2T2 však byla uvedena na trh okolo roku 2002, zatímco filmové auto je Fabia II. generace, která se začala vyrábět až v roce 2007.

NA SNÍMKY Z FILMU DOKTOR PRO ZVLÁŠTNÍ PŘÍPADY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA FILM DOKTOR PRO ZVLÁŠTNÍ PŘÍPADY SE MŮŽETE PODÍVAT DNES OD 21 HODIN NA ČT1

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články