Česká Sophie Loren Madla Drahokoupilová: Ve čtyřiceti utekla za láskou do Vídně a stala se vydržovanou paničkou

Česká Sophie Loren aneb Madla Drahokoupilová
Zdroj: Facebook
Česká Sophie Loren aneb Madla DrahokoupilováMadla Drahokoupilová si zahrála ve spoustě filmůMadla Drahokoupilová patřila za sexsymbol té dobyMadla Drahokoupilová byla krásná a muži obletovaná herečka+ 6 fotek+ 7 fotek

Nikdo jí neřekl jinak než Madlo. Byla krásná, talentovaná a slavní muži jí leželi u nohou - ne nadarmo se jí říkalo česká Sophie Loren. Patřila mezi sexsymboly 60. let. Ve čtyřiceti se zamilovala do Rakušana Ervina Neuharta a odstěhovala se za ním do Vídně. Do vlasti se vrátila až počátkem 90. let.

Petra Járková
Petra Járková 13. 06. 2019 08:00

Marii Drahokoupilové bylo osmadvacet let, když si díky filmu Flirt se slečnou Stříbrnou začala plnit svůj dětský sen stát se herečkou první kategorie. Madla se totiž narodila do rodiny stavebního inženýra, který by si býval přál, aby se vydala v jeho šlépějích.

O tom však nemohla být ani řeč, protože jeho dcera tíhla k umění. Chodila do divadelního kroužku a později do Dismanova dětského hlasového souboru, kde dostala i herecké základy. Tehdy si uvědomila, že herectví je pro ni to pravé.

V průběhu střední školy si zahrála ve filmu Štěňata a rozhodla se přihlásit se na DAMU. Přijali ji. Mezi její spolužáky rázem patřily budoucí hvězdy jako třeba Iva Janžurová. Madla byla velmi krásná, není proto divu, že jí obdivovatel Pavel Kohout napsal hru Dvanáct přímo na tělo.

Po ukončení školy Drahokoupilová nastoupila do angažmá v Karlových Varech, následně do Kolína a pak se konečně propracovala do vysněné Prahy. Získala angažmá v divadle S. K. Neumanna a také se v hlavním městě zamilovala. Čím dál častěji se objevovala i před kamerou.

Jejím největším triumfem byl film Flirt se slečnou Stříbrnou z roku 1969. Skvěle jí sedla i role ve filmu Lvíče, kde hrála krásnou a tajemnou ženu, které muži padali k nohám stejně jako v reálném životě.

I v 60. a 70. letech měla herečka spoustu příležitostí, objevila se ve filmu Morgiana nebo v hudební komedii Třicet panen a Pythagoras.

„Měla jsem takové štěstí, že jsem nikdy nemusela chodit na žádné konkurzy, ani skládat kamerové zkoušky, jednoduše mi bylo vždy zavoláno, jestli chci, nebo nechci přijmout danou roli,“ prozradila v jednom z rozhovorů herečka.

V roce 1980 však řekla herečka dost a pověsila filmování a hraní na hřebík. Zamilovala se do rakouského úředníka německé firmy, provdala se, odstěhovala se za ním do Vídně a věnovala se domácnosti. Bylo jí 39 let.

Do vlasti se vrátila začátkem 90. let, kdy se s Neuhartem rozvedla. Chtěla navázat na tehdejší kariéru, ale nebylo to jednoduché. I tak se ale Madla objevila ještě v několika filmech.

PODÍVEJTE SE NA ČESKOU SOPHII LOREN:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články