Simoně Stašové je dnes 65 let: Vdaná byla třikrát, za mužský idol považovala nevlastního otce Brzobohatého

Simoně Stašové je dnes 65 let: Vdaná byla třikrát, za mužský idol považovala nevlastního otce Brzobohatého
Zdroj: Showpix.cz
Jan Hřebejk, Eva Holubová a Simona Stašová při  natáčení PelíškůSimona Stašová Radoslava Brzobohatého celý život obdivovala, jeho smrt ji velmi zasáhlaSimona byla v mládí velká kočka s uhrančivýma očimaLegendární herečky Simona Stašová a Jiřina Bohdalová - dcera s matkou+ 11 fotek+ 12 fotek

Skvělá herečka, sympatická osobnost s velkým charismatem. Tak by se dala popsat Simona Stašová ve zkratce. Není však divu, když je její maminkou legendární herečka Jiřina Bohdalová. Obě mají neskutečný komediální talent, ale Simona je skvělá i ve vážných rolích.

Petra Járková
Petra Járková 19. 03. 2020 08:00

Skvělá herečka Simona Stašová dnes slaví 65. narozeniny a na svůj věk vypadá stále skvěle. Právem ji můžeme považovat za českou Sophii Loren. Navíc se v ní nezapřou geniální herecké geny, které podědila po matce Jiřině Bohdalové.

Divadelní začátky

Vystudovala DAMU a rok hrála v divadle v Českých Budějovicích. Následně vystupovala v divadle E. F. Buriana v Praze. V roce 1991 přišla do Městských divadel pražských a hostovala v Činoherním klubu, v Divadle za branou II, v Divadle ABC a v dalších divadlech a soukromých divadelních produkcích. I přesto, že je velmi obsazovanou filmovou herečkou, na divadlo nikdy nezanevřela a prkna, která znamenají svět miluje dodnes.

Životní vzory

Jejím největším hereckým vzorem je její matka a tím mužským a to nejen hereckým byl vždy Radoslav Brzobohatý, s nímž Jiřina Bohdalová sedmnáct let žila a tím pádem dělal Simoně nevlastního otce. Stašová ho milovala, byl jejím vzorem. Naučil ji milovat čtení i hraní.

Nejslavnější role

Nejslavnější role, ve které se Stašová objevila, je bezesporu maminka Šebková v kultovním filmu Pelíšky. Díky Janu Hřebejkovi se z ní stala mimořádně obsazovaná a vyhledávaná herečka. Za své role získala mnohá významná filmová ocenění. Její výhodou totiž je, že umí skvěle ztvárnit komediální i vážné role.

Lesbická vězeňkyně

Výraznou rolí byla i lesbická vězeňkyně z televizního seriálu Přítelkyně z domu smutku. Ten režíroval Hynek Bočan a dal tenkrát jejímu talentu šanci. Další zajímavé role pak na sebe nenechaly dlouho čekat.

Významná ocenění

Za svou roli v Pelíškách byla nominována na Českého lva za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli, cenu ale nakonec nezískala. O rok později si zahrála i v dalším Hřebejkově filmu Musíme si pomáhat. Za film Román pro ženy získala nominaci na Českém lvu, na Elsu byla zase nominována za výkon v seriálu Místo nahoře. O tři roky později získala cenu Thálie za roli Evy Mearové v inscenaci Drobečky z perníku. Její vynikající výkon v dramatu Zrozen bez porodu ocenili mnozí, film nakonec získal čtyři nominace na festivalu v Monte Carlu. V roce 2014 převzala na filmovém festivalu v Tiburonu cenu za nejlepší herecký výkon v televizním filmu Sebemilenec, kde bez ostychu předvedla své přednosti.

Manželství s Trávníčkem

Stašová neměla příliš mnoho štěstí s muži. Jejím prvním manželem byl herec Pavel Trávníček. Jejich vztah ale netrval dlouho a skončil rozvodem, stejně jako zbylá dvě manželství, ze kterých má Simona dvě děti. Staršího syna Marka má s italským profesorem a kritikem Eusebiem Ciccotim a mladšího syna Vojtu, kterého porodila ve čtyřiceti letech, má s hercem Pavlem Skřípalem.

NA TO, JAK ŠEL ČAS SE SIMONOU STAŠOVOU, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články