Herečka Hana Maciuchová slaví 74. narozeniny: Jak prožívá vánoční svátky a co dodržuje za tradice?

Hana Maciuchová je česká herečka a pedagožka. Byla životní partnerkou českého herce Jiřího Adamíry.
Zdroj: Čsfd
Hana Maciuchová je česká herečka a pedagožka. Byla životní partnerkou českého herce Jiřího Adamíry.Absolventka gymnázia Olomouc–Hejčín se zabývala ochotnickým divadlem a byla členkou Studia při Divadle Oldřicha Stibora v Olomouci. Po střední škole nastoupila na pražskou Divadelní fakultu Akademie múzických umění, kterou ukončila úspěšně v roce 1968. K jejím profesorům na DAMU patřili např. Radovan Lukavský a Karel Höger, rovněž Libuše Havelková, František Salzer a Helena Tesárková.V roce 1994 se stala pedagogem na konzervatoři v Praze.+ 3 fotky+ 4 fotky

Oblíbená herečka dnes slaví narozeniny a těší se na blížící se vánoční svátky, protože je už od dětství miluje a každoročně si strávený čas s přáteli a rodinou užívá. Co pro tuto herečku Vánoce znamenají a jak je pravidelně slaví?

Petra Járková
Petra Járková 29. 11. 2019 08:00

Herečka Hana Maciuchová tráví každý rok vánoční svátky ve společnosti své rodiny na Moravě. Všichni se sejdou a v několika večerech vítají Ježíška. Zpívají, povídají si, veselí se a samozřejmě si užívají i rodinnou sounáležitost.

Rodina nadevše

„My s rodinou prozpíváme celý zpěvník. Velmi vřele děkujeme Ježíškovi a jsme rádi, že se narodil, je velkorysý a nezapomíná na nás,“ prozradila herečka v jednom z rozhovorů a přiznala, že přestože nemá nikdy konkrétní přání, dárky miluje.

Žádné zahraničí

„Vánoce jsou přenádherné svátky nejen v tom, že se lidé obdarovávají, ale ještě mnoha dalšími věcmi,“ říká Hana Maciuchová s tím, že si nedokáže představit, že by vánoční svátky trávila v zahraničí.

„Nikdy jsem Vánoce v zahraničí netrávila a zatím si to nedokážu představit. Trávit Vánoce s rodinou je pro mě velká radost, takže bych se o to nechtěla ochudit. Ale nezříkám se ničeho a chápu lidi, kteří tak činí. Je to jejich volba a mohou vyjíždět z mnoha důvodů,“ dodala herečka.

Zdraví oslavenkyni

Hvězda seriálu Ulice, Žena za pultem, ale i filmů a divadelních her dnes slaví 74. narozeniny a vedle svého partnera jen kvete. Rakovina prsu, kterou si herečka prošla, je snad už jen nepříjemnou vzpomínkou a oslavenkyně si může užívat svůj velký den a nadcházející advent.

NA FOTKY HEREČKY HANY MACIUCHOVÉ SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články