Zpátky do minulosti: Nad jakými seriály se pravidelně scházela celá rodina?

Partička z Beverly Hills navždy zůstane v našich vzpomínkách
Zdroj: archiv Extra
Dynastie byla takový honosnější DallasVražedné pobřeží a Nick v rozhalené košili nás vždycky dostaliSitcom o soužití dvou rodin se vysílá dodnesVypracovaná těla plavčíků z Californie jsme sledovali denně+ 4 fotky+ 5 fotek

V devadesátkách se na naše televizní obrazovky začaly dostávat zahraniční seriály. Byli jsme schopni sedět před televizí každý den a pořád dokola sledovat Dallas, Dynastii, Pobřežní hlídku nebo Beverly Hills. I když by jimi v dnešní době puberťáci nejspíš pohrdali, tenkrát se nad nimi scházela celá rodina.

Petra Járková
Petra Járková 13. 11. 2019 07:00

Všichni si jistě pamatujeme na pořady zatrhnuté fixou v televizním programu. Většinou to byly seriály. Sešla se celá rodina, koukalo se, hodnotilo, prožívalo. Následovalo to, že jsme si na seriálové postavy samozřejmě hráli. Ve škole se holky hádaly, která bude Kelly a která Brenda, pořádaly se konkurzy na Dylana a největší slušňák třídy byl prostě vždycky jednoznačně Brandon.

Beverly Hills 90210

Na tenhle seriál o problémech zlaté mládeže z Beverly Hills koukal snad úplně každý včetně našich babiček. Všechny fascinovala bezprostřední americká zlatá mládež ve složení partičky - Steve, Brandon, Andrea, Valerie, Dylan, Kelly, Brenda, David, Donna - a jejich spletité osudy, které nás bavily. Hlášky typu „Pusťte Donnu k maturitě!“ nebo „Chceš si o tom promluvit?“ jsou navíc nesmrtelné dodnes.

Dallas

Když my jsme nepokrytě sjížděli Béháčko, naši rodiče milovali Dallas. Na ten koukávala celá rodina. Mohli jsme prostřednictvím televize spatřit luxusní život amerických milionářů. Celý děj Dallasu se točil kolem rodiny Ewingových, kde se vyskytovaly zejména témata jako mocenské boje, sex a intriky. Tahle sonda do života naftařské rodiny rodiny měla mnoho sérií a milovali ji diváci po celém světě.

Dynastie

I prostředí Dynastie se točilo kolem amerických boháčů. Sága o bohaté rodině z Denveru však pojednává o intrikánství mezi dvěma rodinami. V hlavních rolích opět moc, peníze a vztahy. Dynastie byla takovým více navoněným Dallasem.

Krok za krokem

Kromě výše zmíněných seriálů se do kurzu dostaly sitcomy. Legendární sitcom, který snad nejde neznat a televize ho vysílá pravidelně dodnes, je Krok za krokem. Rodiče dětí Lambertových a Fosterových se do sebe zamilují, tajně se vezmou a sestěhují všechny své potomky dohromady pod jednu střechu. Každý den tak díky tomu vznikají nové a nové vtipné situace, které jen mohou vzniknout, když spolu žijí šprt, šprtka, královna krásy, playboy, sportovkyně a bratranec Koudy, který s rodinou zůstává a bydlí v karavanu u nich na zahradě.

Vražedné pobřeží

Milovníci detektivek jistě s nostalgií vzpomínají na Nicka Slaughtera v rozepnuté havajské košili. Ten nás dokázal přikovat k obrazovkám! A třebaže se vztah mezi ním a jeho zrzavou kolegyní Sylvií nikdy nepřiznal, jiskření bylo mezi nimi přímo pekelné!

Pohotovost

Seriál z nemocničního prostředí, který vznikl v 90. letech, byl pro nás naprostou novinkou. Znali jsme tak akorát Nemocnici na kraji města a prostředí amerického špitálu pro nás proto bylo doslova sci-fi.  Pohotovost měla velkou výhodu, že v ní hrála tehdy začínající hvězda a idol všech žen George Clooney.

Pobřežní hlídka

Kluci při tomhle seriálu seděli jak přilepení k židli. Ta krásná těla v červených plavkách dokázala zahřát na těle obzvlášť v zimě. Byli krásní, mladí a opálení, takoví, jaké si je budeme pamatovat navždy. Pohled na ně dnes totiž už tak pěkný není.

Akta X

Seriál z mysteriózního prostřední nedal spát mnohým z nás a z drsného vystupování speciálního agenta Muldera se podlamovala kolena většině žen. Své o tom věděla i jeho kolegyně agentka Scullyová. Ženy na seriál koukaly, protože čekaly, kdy se mezi hlavními hrdiny prolomí ledy, muži kvůli zápletkám. Hláška „Pravda je někde venku­“ vešla do seriálových dějin.

NA PARTU PŘÁTEL ZE STŘEDNÍ ŠKOLY V BEVERLY HILLS SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články