Veronice Žilkové je dnes 58 let: Největší trápení jejího života, syn Melichar žil jen 198 dní

Oblíbená herečka Veronika Žilková je známá také jako manželka herce a politika Martina Stropnického a matka skandalistky Agáty Prachařové, rozené Hanychové, a herce Vincenta Navrátila.
Zdroj: Facebook
Oblíbená herečka Veronika Žilková je známá také jako manželka herce a politika Martina Stropnického a matka skandalistky Agáty Prachařové, rozené Hanychové, a herce Vincenta Navrátila.Jejím otcem byl známý hudební pedagog a flétnista Václav Žilka (1924-2007). Jako celá rodina, tak i Veronika se od dětství věnovala hudbě (hrála na flétnu), ale na rozdíl od svých dvou starších sourozenců, kteří jsou dnes profesionálními hudebníky, její cesta směřovala jinam. Po maturitě začala studovat psychologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, ale studium přerušila po prvním semestru.Před filmovou kamerou stála Veronika Žilková poprvé v osmnácti letech, kdy se objevila ve filmu Dívka s mušlí.+ 6 fotek+ 7 fotek

Jedna z nejpopulárnějších českých hereček současnosti pochází z umělecké rodiny. Jejím otcem byl známý hudební pedagog a flétnista Václav Žilka. Dnes slaví matka několika dětí Veronika Žilková 58. narozeniny a její vzpomínky jistě budou patřit i zesnulému synovi Melicharovi.

Petra Járková
Petra Járková 16. 10. 2019 08:00

Oblíbená herečka Veronika Žilková je známá také jako manželka herce a politika Martina Stropnického a matka rebelky Agáty Prachařové, rozené Hanychové, a herce Vincenta Navrátila.

První role

Žilková se na plátně poprvé objevila v roce 1980 ve filmu Dívka s mušlí. V roce 1984 se vdala a krátce nato měla první dítě, těhotenství a následné mateřské povinnosti její kariéru přibrzdily.

Významné role

Přesto Veronika Žilková na hereckou kariéru nezanevřela a ztvárnila další role, například v seriálech My všichni školou povinní nebo Druhý dech. V 90. letech 20. století zazářila v seriálu Přítelkyně z domu smutku a především v dramatu Vladimíra Michálka Zapomenuté světlo, za což roku 1996 dostala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli.

Tele Tele

Známé bylo také její účinkování v parodickém pořadu Tele Tele na TV Nova, kde diváky bavila společně s Michalem Suchánkem, Richardem Genzerem a Josefem Cardou.

Seriály

V posledních letech byla herečka vidět převážně v seriálech. Role si střihla v legendárním seriálu Vyprávěj, dále v seriálech Soukromé pasti, Cukrárna či Všechny moje lásky.

Rodina

Veronika Žilková se vdala třikrát. Se svým třetím manželem Martinem Stropnickým, hercem, diplomatem a politikem hnutí ANO, má dceru Kordulu. Jejich první společný potomek – syn Melichar – zemřel v šesti měsících v listopadu 2007. Celkem má herečka šest dětí – dcery Agátu a Kordulu, syny Cyrila a Vincenta a dvě adoptované.

Melichar

14. května 2007 se narodil herečce Veronice Žilkové a Martinu Stropnickému syn Melichar. Bohužel mu osud nepřál a malý chlapeček na světě pobyl něco málo přes půl roku. Narodil se totiž s vrozenou brániční kýlou.

„Vzpomínám, jak jsem denně jezdila do Podolí, trávila x hodin u jeho lůžka a hrozně jsem chtěla napsat knížku, jak jsem svého syna naučila dýchat. Nepovedlo se to,“ svěřila se herečka v jednom z rozhovorů.

V té době jí byl velkou oporou partner Martin Stropnický. Výchovu pěti dětí zvládla naprosto s přehledem, ale přihlížet tomu, jak jedno umírá, prostě jako matka nezvládla. U posledních chlapečkových chvil byl tedy také Stropnický.

NA FOTKY VERONIKY ŽILKOVÉ STROPNICKÉ SE MŮŽETE PODÍVAT DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články