Thriller Spy Game s Pittem a Redfordem v hlavních rolích: Film je věnován režisérově matce, které toho roku zemřela

Spy Game je americký akční film z roku 2001. Režisérem filmu je Tony Scott. Hlavní role ve filmu ztvárnili Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack, Stephen Dillane a Larry Bryggman.
Zdroj: TV Nova
Spy Game je americký akční film z roku 2001. Režisérem filmu je Tony Scott. Hlavní role ve filmu ztvárnili Robert Redford, Brad Pitt, Catherine McCormack, Stephen Dillane a Larry Bryggman.Tajný agent CIA Nathan Muir má před sebou poslední den práce. V ranních hodinách se od přítele Duncana z Hongkongu dozví, že v Číně byl uvězněn za špionáž jeho přítel a bývalý žák Thomas Bishop, který násilně vnikl do jedné z věznic.Situaci zkomplikuje nadcházející návštěva amerického prezidenta v Číně, kde má jednat o volném obchodě, a také fakt, že Thomas má být popraven za 24 hodin.Po příchodu do práce si Nathanovi nadřízení vyžádají všechny materiály o Thomasovi, které má Nathan v osobním archivu. Kvůli státní návštěvě chce CIA celý skandál utajit.+ 6 fotek+ 7 fotek

Tajný agent CIA Nathan Muir má před sebou poslední den práce. V ranních hodinách se od přítele Duncana z Hongkongu dozví, že v Číně byl uvězněn za špionáž jeho přítel a bývalý žák Thomas Bishop, který má být popraven za 24 hodin. Jaký český raritní vůz se ve snímku objeví?

Petra Járková
Petra Járková 15. 10. 2019 16:00

Tatra jako legendární vozidlo

Ve scéně ve východním Německu se objeví Tatra 603-2 z roku 1968, což by byl tehdy v NDR raritní kousek, protože vozy 603 nebyly téměř vůbec exportovány a za hranice ČSSR se dostaly jen díky nasazení na většině ambasád Československa jako reprezentativní vzorky.

Pobřežní hlídka

Ve scéně, ve které Nathan Muir alias Robert Redford licituje po telefonu o výši úplatku, Asiaté, jenž mají být uplaceni, sledují v televizi s velkým zájmem úvodní znělku amerického seriálu Pobřežní hlídka.

Režisérova kšiltovka

V momentě, kdy Nathan Muir vchází do své kanceláře poté, co mu tři zaměstnanci CIA prohledali pracovní složky, je možné spatřit na věšáku vedle dveří červenou kšiltovku, která patří režisérovi filmu Tonymu Scottovi.

Manželka velvyslance

Postavu Sandy z berlínské ambasády hraje Kimberly Paige, manželka bývalého velvyslance v Maďarsku, kde se berlínské scény natáčely.

Pocta Kmotrovi

Jako malý pozdrav Kmotrovi, kde přítomnost pomerančů symbolizuje blížící se nebezpečí, kupuje si postava Catherine McCormack pomeranče těsně předtím, než je unesena.

Věnování

Film je věnován matce Tonyho Scotta, která v roce 2001 zemřela.

Fiktivní cigarety

Ve filmu se několikrát objeví cigarety Morley. Jde o fiktivní značku cigaret, kterou používali v Aktech X.

Přesun natáčení

Část filmu se měla natáčet v Izraeli, ale kvůli válečnému konfliktu v roce 2000 se přesunulo natáčení do Maroka.

NA SNÍMKY Z FILMU SPY GAME SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA FILM SPY GAME SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články