Osudy herců z Discopříběhu. Ve filmu radovánky, ve skutečnosti smrt, tragédie a útěk do ciziny

Rudolf Hrušínský nejmladší, Roman Pikl, Discopříběh
Zdroj: se souhlasem Prima MAX
Discopříběh je divácky oblíbený hudební snímek z roku 1987 s Rudolfem Hrušínským nejmladším v hlavní roli. Některé hvězdy filmu pak začala provázet smůla...Rudolf Hrušínský nejmladší neunesl po premiéře Discopříběhu obrovský zájem lidí, především fanynek, a z tehdejšího Československa raději utekl - odjel poznávat svět.Ve Španělsku, kde Rudolf Hrušínský nejmladší pobýval ilegálně bez povolení, se snažil podnikat. Otevřel si bar, který ale nešel podle jeho představ.Jaroslavu Stránskou, která hrála nesmělou kadeřnici Jitku, potkala později obrovská ztráta. Ve dvaceti letech porodila holčičku, kterou našla jednoho dne v postýlce mrtvou. Dívce byl pouhý půlrok. + 1 fotka+ 2 fotky

Zdá se, že některé herce z Discopříběhu začala v životě provázet smůla. Roman Pikl propadl démonu alkoholu, sympatická Jaroslava Stránská přišla ve svých dvaceti letech o malou dcerku a představitel hlavní role Rudolf Hrušínský nejmladší raději utekl po natáčení do ciziny.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 01. 2020 15:12

Děj Discopříběhu zná asi každý. Kominický učeň Jirka Horáček (Rudolf Hrušínský nejmladší) žije s otcem na plzeňském sídlišti. Na diskotéce se seznámí se dvěma dívkami – přitažlivou blondýnkou Evou a Jitkou, která se učí na kadeřnici. Líbí se mu spíše Eva, ale nakonec mu dojde, že opravdu ráda ho má právě nesmělá Jitka. Discopříběh si můžete znovu připomenout ve čtvrtek 23. 1. ve 20.00 na Prima MAX.

Hrušínský utekl do zahraničí

Po premiéře Discopříběhu se o osobu Rudolfa Hrušínského nejmladšího zvedl velký zájem, hlavně u žen. Jeho herecká kariéra se rozvíjela více než slibně, ale on chtěl raději poznávat svět. První zastávkou bylo Španělsko, kde si otevřel vlastní bar. Brzy jej ale musel zavřít, nedařilo se mu. A jelikož v té době nebyla Česká republika členem EU, pracoval vlastně v zahraničí ilegálně bez patřičných povolení. K tomu se ještě přidaly problémy s turistickým vízem. Hned několikrát mu kvůli neplatnému razítku propadlo. Obnovit si jej tak musel různými triky.

Hrušínský ale nezůstal jen ve Španělsku, podíval se také do Dominikánské republiky, a dokonce pomáhal po zemětřesení na Haiti. “Herectví jsem se ale nikdy nevzdal. Přestože jsem pobýval v zahraničí, vždy jsem se na půl roku vrátil tady, abych zde něco natočil, nebo si zahrál v divadle,” řekl v jednom rozhovoru.

Roman Pikl a démon alkohol

Filmový parťák Rudolfa Hrušínského, Roman Pikl, začal bohužel řešit své osobní problémy alkoholem. Nedokázal unést rozchod s partnerkou Ilonou, se kterou měl dceru Báru. Celých deset let doufal, že se k němu vrátí. Horší období se střídala s lepšími. "Někdy se dal na dva měsíce dohromady, byl upravený a každý den pracoval. Pak měl třeba čtrnáct dnů výpadek, kdy jen pil," přiznal už dříve novinářům jeho soused Luděk.

O Romanově životě po natáčení se moc nevědělo, jen to, že herectví pověsil na hřebík a stal se z něj pojišťovací agent.

Zemřel v roce 2016 ve věku 45 let. Dva týdny před smrtí byl ještě hospitalizován na JIP kvůli těžkému astmatu. Jakmile se mu udělalo lépe, podepsal revers a vrátil se domů. K abstinenci ho nepřesvědčili ani vlastní rodiče.

Životní tragédie Jaroslavy Stránské

Ani Jaroslava Stránská, tedy kadeřnice Jitka, neměla v životě štěstí. Potkala ji obrovská životní tragédie. Ve dvaceti letech porodila holčičku, kterou našla jednoho dne v postýlce mrtvou. Dítěti byl pouhý půlrok. Za předčasné úmrtí mohla vrozená vada srdce.

Hvězda nováckého seriálu Policie Modrava se se ztrátou potomka nikdy nevyrovnala. Vyčítala si také, že měla vzít dcerku na odbornější vyšetření, než které jí mohla poskytnout místní lékařka. Navíc se jí již nepodařilo znovu otěhotnět, přestože podstoupila umělé oplodnění celkem sedmkrát.

NA OSUDY HVĚZD DISCOPŘÍBĚHU SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články