Herečka Milena Dvorská: Narozenou dceru dala rodičům, kariéra měla přednost

Dvorská s dcerou Lucií
Zdroj: Facebook
Milena Dvorská byla vyhlášená krasavice.Dvorská se nebála ve filmu ukázat i prsa.Milena Dvorská jako princezna Maruška.Dvorská si později zahrála většinou role maminek, hospodyní nebo chův.+ 6 fotek+ 7 fotek

Herečka Milena Dvorská byla kráskou své doby. Do jejích očí se zamiloval i sám Jan Werich, díky nim ji také obsadil do legendární pohádky Byl jednou jeden král. Jaký byl však životní příběh pohádkové Marušky? Stejně jako král v pohádce, i ona se trápila kvůli dceři.

Petra Járková
Petra Járková 30. 05. 2019 08:00

Milena Dvorská natočila svůj debut v roce 1954, kdy jí bylo pouhých šestnáct let. V té době bydlela v podnájmu u Werichových na pražské Kampě, protože pocházela z Prostějova. Do Prahy se natrvalo přestěhovala, až když se dostala na DAMU, kde se začala připravovat na hereckou dráhu.

Jako malá však Milena toužila být operní pěvkyně a před DAMU, při studiu na zdravotní škole, dokonce pracovala jako laborantka. V její rodině bylo peněz poskrovnu, tak tímhle způsobem přispívala do rodinného rozpočtu a byla nezávislá.

Odmalička také milovala samotu. Největší odměnou pro ni bylo, když nemusela v neděli jezdit na rodinné výlety a mohla zůstat sama, bez sourozenců i rodičů.

Dvorská byla v určitých věcech zvláštní, když se jí narodila dcera Lucie, dala ji na výchovu rodičům a raději dál hrála. Nutno však podotknout, že jí to bylo později velmi líto a se synem Jakubem, který se narodil o devět let později, už stejnou chybu neudělala. Kariéra šla do pozadí a ona se plně věnovala mateřství.

Role krásné, skromné a moudré Marušky ji provázela po celý zbytek života. Sama měla ráda klasické pohádky a i později si v nich zahrála. Naposledy třeba v Troškově pohádce Z pekla štěstí 2. Milena většinou neměla velké role, ale i v těch menších byla nezapomenutelná. Velmi pěknou a dokonce hlavní roli si zahrála ve filmu Martina Friče Nejlepší ženská mého života po boku Jiřího Sováka. Povedená role byla i manželka Josefa Somra v detektivce Vražda v hotelu Excelsior.

V posledních letech života ji trápil vztah s dcerou, která se od ní úplně odtrhla a zasvětila svůj život sektě Imanuelitů. Na jevišti se naposledy objevila jako Erži Orbánová ve hře Kočičí žena.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články