Top 5 nejzajímavějších knih na léto, které byste si neměli nechat ujít

Využijte volný čas ke čtení kvalitních knih.
Zdroj: Pixabay
Běžecký klub na konci světa - Adrian J. WalkerBubny podzimu - Diana GabaldonDítě svobody - Jax MillerNesmrtelní z Meluhy - Amish Tripathi+ 1 fotka+ 2 fotky

Léto už k nám vstoupilo. Patříte mezi ty, kteří už se vidí na chatě či u vody? Máme pro vás tipy na ty nejlepší knížky, které vám pomohou vytvořit si nezapomenutelné léto. Nechte se inspirovat pravdivými i smyšlenými příběhy plnými emocí.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 21. 06. 2018 14:51

Napětí do poslední stránky:

Julie Heaberlinová - Papíroví duhové

Autorka románu Julie Heaberlinová dlouhou dobu pracovala v novinách jako editorka kriminálních příběhů. Právě tehdy si vypěstovala vášeň pro napínavé příběhy a začala zde cesta k její autorské prvotině. Po bestselleru Černooké Zuzany přichází na trh s dalším thrillerem, napínavějším než všechna její dosavadní díla. Thriller Papíroví duchové nás zavede do prostředí ústavu pro lidi trpící demencí, kde poklidně dožívá fotograf Carl. Jednoho dne se v zařízení objeví jeho dcera, jež ho vyláká ven s vidinou společného výletu. Není však tou, za kterou se vydává. Mladá dívka za volantem auta je přesvědčená, že vedle ní sedí vrah její sestry a mnoha dalších dívek, a je odhodlaná jít až na krajní mez svých možností, aby z něj vymohla doznání, dokud Carlovi zůstávají alespoň střípky vědomí. Knihu pořídíte ve všech prodejnách Knihy Dobrovský, 357 Kč.

Pro romantické letní večery:

Diana Gabaldon – Bubny podzimu

Již čtvrtý díl série Cizinka od Diany Gabaldon míří na pulty našeho knihkupectví. Sága často popisovaná jako nejchytřejší sci-fi dobrodružný

a romantický příběh si našla miliony čtenářů po celém světě. Bubny podzimu začínají tam, kde nás hrdinka románu Claire zanechala v předchozím díle. Na východní pobřeží Spojených států uprchla Claire ze Skotska kvůli strachu o holý život. Oddechnout si však nemůže. Amerika je v 18. století skutečnou Novou zemí plnou nebezpečí, nástrahy přírody však nejsou jedinou překážkou, se kterou se musí Claire spolu s manželem Jaimem vypořádat. Čeká ji odhalení tragického rodinného tajemství a co víc - neklid mezi kolonisty signalizuje blížící se konflikt o americkou nezávislost. Najde Claire za oceánem konečně kýžený klid? Knihu pořídíte ve všech prodejnách Knihy Dobrovský za cenu 449 Kč.

Sci-fi, u které se budete smát i dojímat:

Adrian J. Walker: Běžecký klub na konci světa

Edgar Hill není hrdinou v pravém slova smyslu. Táhne mu na čtyřicet, nadváha už se hlásí o slovo a manželské povinnosti ho naplňují snad ještě méně než ty otcovské. Paradoxní spásou se pro něj stane asteroid, jenž zdecimuje jeho rodnou Británii. Ve vzniklém zmatku a teroru nalézá nový hnací motor, proč ráno vstávat – jeho život má konečně smysl.

Po návratu z jedné záchranné mise však zjistí, že je jeho rodina na cestě za evakuací do dálné Austrálie, a tak mu nezbývá nic jiného než se vydat najít ty, které dříve považoval za nahraditelné. Napínavý i humorný příběh o kamarádství, vytrvalosti a vykoupení pořídíte ve všech prodejnách Knihy Dobrovský za cenu 399 Kč.

Hrdinská fantasy pro milovníky dobrodružství:

Tripathi Amish: Nesmrtelní z Meluhy

Nesmrtelní z Meluhy je první kniha z uznávané trilogie Shiva, za níž stojí spisovatel indického původu Tripathi Amish. Jeho mistrně vyprávěné příběhy, které spojují filozofické myšlenky a náboženské zvyklosti, zaujaly čtenáře po celém světě. O tom svědčí překlady do více než dvaceti jazyků i čtyři miliony prodaných výtisků po celém světě. Děj knihy, odehrávající se v roce 1900 před naším letopočtem čtenáře zavede do indického subkontinentu. Kdysi dokonalá říše Meluha je nyní odsouzena k zániku. Poslední nadějí je jí jen prastará legenda, která vypráví o hrdinovi, jenž se objeví až ve chvíli, kdy se vše zdá být téměř ztraceno. Vyplní se stará pověst? Knihu Nesmrtelní z Meluhy můžete zakoupit od dubna ve všech prodejnách Knihy Dobrovský za doporučenou cenu 312 Kč.

Detektivka pro dlouhé letní dny:

Jax Miller – Dítě svobody

Freedom Oliver je tajuplná žena, o které nikdo neví více, než si sama přeje. Jediné, čím si jsou sousedé jistí, je fakt, že pracuje v motorkářském baru a ráda se napije. Netuší však, že před dvaceti lety byla zatčena, když zabila svého manžela, policistu. Nevědí, že již dvacet let žije v programu na ochranu svědků jakožto následek dohody s FBI. Neuplyne den, kdy by Freedom dohody nelitovala – musela se totiž vzdát svých dětí a nabídnout je k adopci. Nyní se však dozví, že její dcera byla pravděpodobně unesena, a tak neváhá dát všanc vše včetně holého života, aby ji našla. Spadeno má na ni totiž nejenom bývalá spoluvězenkyně, ale i rodina jejího exmanžela a adoptivní rodiče její dcery. Knihu pořídíte ve všech prodejnách Knihy Dobrovský za cenu 399 Kč.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články