Jana Švandová je moderní babičkou: Učí se od pubertálních vnoučat výrazy jako flexit a felák

Jana Švandová je moderní babičkou: Učí se od pubertálních vnoučat výrazy jako flexit a felák
Zdroj: Herminapress
Patnáctiletým vnukem svého muže Pavla Satorieho Adamem se Jana Švandová pochlubila loni v létě na červeném koberci.Mimo Adama má Jana ještě dvě vnučky od syna Huberta.Holčičky dělají Janě Švandové radost. Bere je s sebou také do divadla.Nejmladší vnouček se narodil v roce 2021.+ 4 fotky+ 5 fotek

Herečka Jana Švandová (75) je čtyřnásobnou babičkou, přičemž nejstaršímu vnukovi je patnáct let a nejmladšímu teprve dva. V rozhovoru pro Lifee.cz herečka prozradila, jak vnímá současné puberťáky a zda bylo její dospívání v něčem odlišné. A jak reaguje, když nerozumí modernímu slovníku svých vnuků?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 03. 2023 12:00

Patnáctiletým vnukem manžela Pavla Satorieho Adamem se herečka pochlubila loni v létě na červeném koberci Mezinárodního filmového festivalu Karlovy VaryKudrnatý mladík, jehož otec pochází z Alžíru, novinářům tenkrát prozradil, že ho víc než filmy zajímá fotbal. Mimo Adama má Jana ještě dvě vnučky od syna Huberta, který si vzal Angličanku a dlouho spolu žili v zahraničí. V roce 2021 k holčičkám přibyl ještě chlapeček.

Jana Švandová a čtyři vnoučata

„Mají se dobře. Vnuk, tomu je patnáct let, hraje fotbal a je v něm velice dobrý. Dvanáctiletá vnučka studuje a věnuje se tanci a sportu. Ta menší dělá gymnastiku. No, a náš dvouletý, to je ještě malé baby," usmívá se spokojeně Jana Švandová, která ze společenské akce, kde náš rozhovor vznikal, utíkala právě za nejmladším vnoučkem. Slíbila mu totiž, že s ním půjde na divadelní představení Spejbla a Hurvínka.

Puberta je stejná jako před lety, tvrdí herečka

Zatímco nejmladšího vnoučka zajímají pohádky, nejstarší už má jiné zájmy. „Nedávno jsem točila seriál Sex O'clock pro Voyo a všem puberťákům ho vřele doporučuji, protože to je o jejich problémech. Je jedno, jestli to je teď nebo před lety, protože v patnácti má každý problém," míní Jana Švandová.

Přiklání se ovšem k tomu, že současní puberťáci jsou na tom o něco hůře. „Protože všichni mají sociální sítě a vzájemně se natáčejí, někdy toho zneužívají. Potom jsou z toho třeba problémy na škole. Opravdu doporučuji tento seriál, protože si myslím, že tam každý najde odpověď na své otázky," radí herečka.

Některým slovíčkům nerozumím, připouští Jana Švandová

Jana Švandová připouští, že díky natáčení se na svět současných puberťáků dívá trochu jinak. „Pomohlo mi to porozumět vnoučatům, to ano, ale já jim rozumím," zamýšlí se. Za jedinou bariéru se tak dá považovat ta jazyková. Současní puberťáci mají slovník plný výrazů, kterým dospělý člověk jen stěží rozumí - slůvka jako flexit (ve slangovém slovníku znamená chlubit se, dělat na někoho dojem) nebo felák (felit znamená trávit čas s přáteli) dnes znají jen ti, kteří se v komunitě dospívajících denně pohybují. Často se musím zeptat, co která slovíčka znamenají, nebo si to na sítích sama najdu. Ale není to tak hrozné," uzavírá herečka se smíchem.

Související články

Další články