Hummus z bílých fazolí: Suroviny: 1 jarní cibulku i s natí, nakrájenou na kousky 400g plechovku bílých fazolí, opláchnutých a okapaných 2 lžíce pasty ze sezamových semínek tahini (nemusí být; lze nahradit máslem z burských oříšků); prodávají obchody s arabskými specialitami 1 paličku česneku 2 lžíce olivového oleje plus trochu na pokapání 1 plátek bílého chleba, namočeného do vody a lehce "vyždímaného" kůru z dobře omytého citronu 1/2 lžičky mletých koriandrových semínek (např. značky Benkor, 35g balení za zhruba 10 Kč) 1 lžičku mletého římského nebo běžného kmínu plus trochu na posypání 1 balíček chlebových placek (pita, arabský chléb…). Postup: V mixéru rozdrťte cibulku a česnek, přidejte fazole a všechno rozmixujte v suché pyré. Přidejte tahini, olej, chléb, citronovou kůru i koření a znovu promixujte. Během mixování do směsi ještě přidejte tři nebo čtyři lžíce studené vody. Na talíři pokapejte olivovým olejem a poprašte kmínem. Podávejte s chlebovými plackami. Zdroj: Instagram
Zavří­t reklamu